Frumusete Ingrijire corporala

Epilarea inghinala – moda sau necesitate?


Frumusete - epilarea inghinala

Sezonul cald bate la uşă şi mâine poimâine ne căutăm costumul de baie şi fugim la plajă, motiv esenţial pentru a ne gândi la epilarea inghinală. Dar oare, numai slipul ne determină la această îndeletnicire, sau igiena? Ne epilăm doar vara când ne expunem mai mult trupul, sau ne epilăm pe tot parcursul anului, într-un ritual similar cu duşul, de exemplu?

De multe ori m-am întrebat dacă epilatul inghinal este o fiţă, o modă, o extravaganţă, o obişnuinţă sau o necesitate. La mine este o obişnuinţă, îl asociez cu ritualul de curăţenie, iar părul nedorit îl consider un blestem de care tare mi-aş dori să pot scăpa definitiv. Cu toate acestea, dacă există, este clar că are un rost, de apărare a organelor genitale de impurităţi… dar asta în ideea că am fi continuat să trăim aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu, fără să descoperim binele şi răul şi fără să ajungem să ne ruşinăm de goliciunea noastră. Acum că avem haine… putem să ne lipsim de „blană” J

Există mai multe tipuri de epilare inghinală. Ceea ce practică majoritatea dintre noi se numeşte „epilare obişnuită” şi constă în îndepărtarea pilozităţii din afara liniei slipului. Epilarea franţuzească elimină aproape tot părul pubian dar nu şi pe cel interfesier. Epilarea braziliană renunţă de tot la pilozitatea din zona intimă, lăsând eventual o fâşie îngustă în faţă.

Epilarea inghinală se poate realiza cu ceară, cu creme, cu epilatorul, cu lama, dar cea mai recomandată metodă este epilarea de lungă durată cu laser sau lumină intens pulsată. Fiecare metodă de epilare are avantajele şi dezavantajele ei, dar despre asta am mai vorbit. Orice metodă ai alege trebuie să ai grijă să foloseşti cele mai bune produse şi să apelezi la cei mai buni specialişti pentru că avem de a face cu una dintre cele mai delicate zone ale corpului şi merită toată atenţia noastră.

Dacă nu doreşti să recurgi la epilare în zona inghinală, se recomandă măcar o tundere a părului pubian în ideea obţinerii unui aspect estetic al zonei dar şi pentru o bună igienă a organelor genitale.

Obiceiul epilării inghinale este unul vechi de când lumea şi, în ultima perioadă, a cucerit foarte mult şi publicul masculin, care fie se ocupă de această problemă acasă, fie apelează la serviciile saloanelor de cosmetică. Consider că preocuparea bărbaţilor în acest sens este determinată, în primul rând, de latura estetică în timp ce, pentru noi femeile, epilarea inghinală este mai degrabă o „corvoadă” pe care ne-o asumăm pentru curăţenie. Este părerea mea şi aştept să mă susţineţi sau să mă combateţi.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu