Bogate in grasimi, zahar si multe ingrediente greu de procesat pentru organism, dar si foarte delicioase, preparatele constistene ne determina, vrand-nevrand, sa castigam serios in greutate, iar pretul platit ulterior este destul de ridicat nefiind deloc usor sa scapam de kilogramele in plus pe care le acumulam prin consumul necontrolat de alimente consistente si bauturi alcoolice pline de calorii.
Specialistii in nutritie ne spun totusi ca, fie si in plin dezmat culinar, tot putem recurge la anumite trucuri prin care sa ne mentinem greutatea la niste cote normale, ei incurajandu-ne sa gustam din toate cu placere, dar in portii moderate si niciodata sub influenta alcoolului sau condusi de o inertie periculoasa.
Din pacate in multe momente ale zilei stresul continua sa ne faca viata amara de multe ori fiind supusi cu totii unor presiuni de tip emotional-afectiv cauzate de griji, pregatirile pentru a doua zi, lipsa banilor si alti factori de risc care ne pot influenta negativ stilul de viata, inclusiv in plan alimentar, nu putini fiind aceia care cedeaza acum stresului si consuma cantitati insemnate de alimente si alcool pentru a elimina in acest fel toate grijile si a se simti fie si pe moment ceva mai relaxati.
Combinatia dintre alimentatia pe fond nervos si bogatia de preparate gustoase este una nefericita in ce priveste controlul greutatii corporale si starea noastra generala de bine, fiind de aceea puternic recomandat sa evitam cat mai mult toti factorii care contribuie la cresterea nivelului de stres pentru a reusi astfel sa ne alimentam corect, consumand portii normale la masa si savurand mancarea pe indelete indiferent daca este sau nu mai incarcata de calorii.
Specialistii in nutritie si medicina care au analizat mai in detaliu legatura dintre starile noastre emotionale si cresterea in greutate au descoperit de multa vreme faptul ca emotiile puternice conduc automat la cresterea portiilor la mesele zilnice, acesta fiind si motivul pentru care multe persoane sufera in prezent de diabet, afectiuni gastro-intestinale si alte boli cu substrat alimentar, toate fiind generate in primul rand de o alimentatia gresita, rezultat direct al obiceiului prost de a consuma mesele zilnice pe fond nervos si in mod complet necontrolat.
Zilele noastre ca oameni activi sunt prin definitie guvernate de stari si emotii dintre cele mai variate si intense, si nu e deloc de mirare ca alegem sa consumam mai multe alimente /
Solutii de succes pentru a preintampina cresterile in greutatenu sunt foarte multe, dar acestea totusi exista, de maxima importanta fiind exercitarea unui control mai strict asupra propriilor obiceiuri alimentare de catre fiecare dintre noi, iar pentru a reusi asta va trebui sa ne motivam de unii singuri si sa punem in balanta aspectul deformat al trupului nostru asa cum arata dupa lunile lungi de iarna in opozitie cu un aspect mai suplu, rezultat al adoptarii unei diete bine diversificata si cumulata si cu ceva miscare fizica desfasurata macar 3-4 zile pe saptamana.
Fara o motivatie puternica, va fi mai greu sa ne abtinem de la consumul de portii crescute la masa, iar cei mai slabi de inger vor ceda fara indoiala "trendului" general si vor consuma in exces alcool si alimente pline de calorii, dar alte persoane, mai atente la starea lor generala de sanatate si la aspectul propriului trup, vor alege sa mentina un control mai strict asupra portiilor servite la masa, consumand preparate dintre cele mai diverse, dar fara a face excese, servindu-si mesele zilnice regulat si practicand si putina miscare fizica in fiecare zi pentru a se bucura astfel de aceeasi stare de bine cu care s-au obisnuit in restul anului.
Adauga comentariu