Dieta ta Frumusete

Cum putem slăbi sănătos

Cum putem slăbi sănătos

O veche filosofie indiană susţine că suntem ceea ce mâncăm. Pentru că atât starea noastră fizică, cât şi sănătatea emoţională au strânsă legătură cu alimentaţia. De aici şi importanţa pe care este nevoie să o acordăm alimentelor pe care le consumăm.
Atunci când ne dorim să slăbim, este bine să urmăm o dietă personalizată, care să ţină cont de nevoile particulare ale corpului nostru.
 
Reducerea greutăţii corporale o putem realiza în mod controlat, printr-o alimentaţie diversificată de la o zi la alta şi adaptată în funcţie de rezultatele analizelor medicale. Ideea de bază a dietelor personalizate este aceea de a crea un echilibru în organism, prin consumarea tuturor tipurilor de nutrienţi esenţiali. Pierderea ȋn greutate nu ȋnseamnă ȋnfometare sau restricţii fără noimă’’, a afirmat dr. Vera Daghie, medic de familie specializat în nutriţie.
 
Tot dr. Vera Daghie detaliază: „Există câteva tipuri de alimente care se regăsesc în majoritatea dietelor personalizate, tocmai pentru că sunt benefice organismului în cantităţi şi combinaţii atent alese. Printre acestea, alimentele anti-îmbătrânire, care conţin vitamine, precum morcovii, sparanghelul, ţelina, spanacul, sfecla roşie. De asemenea, alimentele care conţin grăsimi bune sunt nelipsite din meniu, chiar şi ȋn perioadele dietelor. Peştele, fructele oleaginoase precum nucile alunele şi migdalele, uleiurile vegetale şi produsele obţinute din uleiuri, precum margarina de nouă generaţie şi maioneza sunt surse de grăsimi nesaturate şi esenţiale de tipul Omega 3 și Omega 6, vitale organismului. Nu în ultimul rând, amintesc alimentele care au calorii negative, adică acele alimente care conțin mai puține calorii decât cele consumate de organism pentru a le digera. Acestea sunt: ananasul, pepenele roşu, merele, grepfrutul, ardeiul iute. Aşadar, secretul dietei personalizate este acela că poţi învăţa cum să combini alimentele care conţin nutrienţii esenţiali, astfel încât să slăbeşti sănătos.’’
 
Nu uita: chiar şi ȋn perioada curelor de slăbire, organismul are nevoie de toate grupele de nutrienţi! Alimentaţia potrivită este în strânsă legătură cu sănătatea şi starea de bine!
Ca o concluzie, dieta personalizată reprezintă un stil de viaţă echilibrat ȋn concordantă cu tot ceea ce ţine de "Eul" fiecăruia şi de necesităţile organismului. Nu tineţi diete după ureche doar pentru simplul fapt că au funcţionat la alte persoane şi nu uitaţi că fiecare om este unic ȋn toată complexitatea sa.

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu