Cosmetica si machiaj Frumusete

Cosurile si punctele albe pot fi prevenite si indepartate fara mare bataie de cap!

Cosurile si punctele albe pot fi prevenite si indepartate fara mare bataie de cap!Un adevarat cosmar pentru multe reprezentante ale sexului frumos, cosurile si punctele albe inflameaza adesea tenul si pielea si pot chiar sa genereze complicatii grave ale pielii atunci cand sunt neglijate sau tratate gresit, existand si sumedenie de solutii optime pentru combaterea punctelor albe si a cosurilor, dar si multe altele mai putin bune sau chiar riscante pentru sanatatea tenului si a pielii.
 
Expunerea periodica la aburi, de exemplu, este puternic recomandata mai inainte de a se aplica orice tip de solutie preferata pentru curatarea si ingrijirea pielii, in acest mod deschizandu-se porii la maximum si putand sa se indeparteze mai eficient toata murdaria si bacteriile adunate aici. Nu de putine ori, punctele albe si cosurile contin si puroi, iar expunerea la aburi va permite curatarea igienica a porilor, puroiul fiind astfel mai simplu de indepartat.
 
Igiena zilnica a tenului, exfolierea si demachierea corecta, prin apelul la produse speciale pot combate punctele albe si aparitia cosurilor, cremele si uleiurile hidratante fiind si acestea utile, dar numai dupa ce s-a curatat pielea in profunzime prin apelul la solutii bune cu acid salicilic si/sau acid alfa hidroxi, care pot fi si alternate, dar care nu e deloc indicat sa fie folosite decat de 3 ori pe saptamana sau, in cel mai rau caz, doar o singura data pe zi, de preferat dimineata, inainte de a se aplica machiajul.
 
Factorii de poluare, transpiratia in exces, tenul uleios si neingrijit ori mediul plin de praf pot inmulti punctele albe si cosurile, iar evitarea acestor factori de poluare va fi obligatorie mai ales pentru persoanele care experimenteaza des probleme de acest tip.
 
Exfolierea pentru persoanele care prezinta cosuri si/sau puncte albe nu trebuie facuta, asa cum s-ar putea crede, prea des, de doua sau maximum de 3 ori pe saptamana putand sa se apeleze si la formule bune de exfoliere, dar numai dupa ce s-a curatat foarte bine tenul cu o solutie slaba de acid salicilic. Substantele necesare exfolierii se aplica in cantitati mici, tenul odata acoperit se maseaza usor si nu se freaca, iar alternativ se pot folosi si ingrediente naturale pentru exfoliere, unele dintre acestea fiind foarte eficiente.
 
Nici dieta corecta nu trebuie uitata atunci cand e vorba despre combaterea punctelor albe si a cosurilor, o dieta antiinflamatorie fiind o cale foarte buna de tinere la distanta a unor asemenea afectiuni ale pielii. Consumul de apa este esential de asemenea pentru sanatatea pielii, medicii recomandand sa se bea un minimum de 6 pahare de apa pe zi pentru a se mentine organismul bine hidratat si a se preveni o serie de afectiuni printre care si problemele tenului si a pielii.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu