Cosmetica si machiaj Frumusete

Cosmetice si ingrediente cosmetice care va pot pune tenul si pielea in pericol

Cosmetice si ingrediente cosmetice care va pot pune tenul si pielea in pericolIn ciuda atentiei crescute pe care o acorda producatorii mari de pe piata de cosmetice pentru a iesi in intampinarea clientelor lor cu o oferta cat mai sanatoasa si naturala, unele dintre ingredientele prezente in aceste produse pot fi riscante pentru sanatate, acest lucru fiind sau nu exprimat in mod clar pe eticheta produselor in cauza.

1. Cosmeticele destinate exfolierii, de exemplu, includ in prezent in buna masura si unele ingrediente naturale foarte eficiente pentru indepartarea celulelor moarte, probleme de sanatate putand totusi sa apara atunci cand cremele pentru exfoliere includ particule prea dure in compozitia lor, din fructe sau seminte, care pot rani pielea in mod insesizabil pe durata exfolierii, permitand astfel bacteriilor sa patrunda mai rapid in profunzime si sa genereze tot felul de afectiuni ale pielii.


2. Alte produse suspecte sunt si cele care includ in componenta lor emulsificatori si/sau stabilizatori, usor de recunoscut deoarece lasa dupa aplicare un strat alunecos de substanta care va acoperi porii, nepermitand pielii sa respire natural si conducand cu timpul la o uscare si dezhidratare accelerata a pielii. Asemenea produse trebuie evitate deoarece imbatranesc si degradeaza simtitor pielea si tenul. Exemple de emulsificatori sunt stearatii, polisorbatii, esterii de laborator si altele de acest tip.

3. Unii agenti conservanti din produsele cosmetice pot fi riscanti pentru echilibrul hormonal al organismului si chiar conduc la instalarea cancerului conform unor studii medicale recente, astfel parabenii in diferite formule, polietilenglicolul, polioxietilena si alti polimeri fiind deosebit de daunatori atunci cand produsele cosmetice se folosesc pe termen mai lung de timp.

4. Uleiurile minerale si derivatele lor precum si parfumurile de laborator usuca pielea in mod accelerat si cauzeaza o imbatranire prematura, suplimentar aparand si riscul de boli autoimunitare ca rezultat a diminuarii capacitatii de reactie a organismului la boala.

5. Colorantii si vopselele, chiar si atunci cand sunt obtinuti din surse naturale slabesc in timp radacina firelor de par si pot avea de asemenea un efect cancerigen. Conform medicilor, anumite vopsele de par care contin multe ingrediente de laborator conduc si la aparitia unor afectiuni de tip neurologic si de aceea trebuie evitata constant folosirea lor fie si pe perioade scurte de timp.

Multe alte ingrediente similare din produsele cosmetice moderne pot fi suspecte chiar si pentru ochiul unui necunoscator, fiind de aceea util sa va procurati produsele preferate doar din surse de mare incredere, citind in acelasi timp cu maxima atentie eticheta produsului.

Din fericire, pe piata de cosmetice, exista si producatori foarte seriosi, care nu se joaca cu sanatatea clientelor lor si sunt capabili sa le ofere acestora produse care sa poate fi folosite in siguranta si cu o eficacitate marita, astfel de produse de calitate, dar si cele de casa, preparate dupa retete verificate fiind intotdeauna de preferat celor care sunt suspecte si prezinta riscuri pentru sanatate.

Cu putina munca de cautare si o atentie mai mare la cumparaturi, veti gasi chiar voi acele produse cosmetice satisfacatoare pentru nevoile voastre de infrumusetare si sigure pentru sanatatea voastra, experienta, dar si sfaturile primite in cercul vostru de prietene precum si recomandarile medicului si ale stilistilor putand sa va vina in ajutor oricand stati in dubii daca sa folositi sau nu o anumita gama de produse cosmetice.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu