Faimosul ceai verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentatie acesta se diferentiaza de alte tipuri de ceai cum ar fi ceaiul oolong sau ceaiul negru care provin din aceeasi planta. Imediat dupa cules frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate impiedicand procesul de fermentatie.
Prima certificare a efectelor benefice ale ceaiului verde dateaza din anul 1211, cand calugarul Eisai a elogiat ceaiul verde in cartea “Mentinerea sanatatii prin ceai”.
Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teina, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste importante componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer. Totodata, Ceaiul verde scade apetitul si iti taie foamea pentru multa vreme. Daca bei o ceasca de ceai verde dupa masa, senzatia de satietate o sa dureze mult mai mult. Baut inainte de masa vei manca mai putin, pentru ca acesta taie apetitul. Efectul este imediat si dureaza doua-trei ore.
Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine ca ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor. Iata motive in plus pentru a consuma ceai verde: stimuleaza functiile sistemului imunitar, are proprietati antibacteriene si antivirale, blocheaza reactiile alergice, stimuleaza metabolismul- ceea ce inseamna ca veti arde mai multe calorii, din acest motiv este folosit si in curele de slabire. Si inca un pont pentru a ne pastra talia de viespe: arderea grasimilor de pe abdomen este grabita cu 77 la suta, in cazul bautorilor de ceai verde.
Deci nu avem motive pentru a nu consuma in mod regulat ceai verde. Daca totusi suntem impiedicati de gustul putin amarui o lingurita de miere naturala ne ajuta.
Adauga comentariu