Beauty quizz Frumusete

Ce este frumusetea?

Ce este frumusetea?Cuvant cu o definitie grea, ce a urmarit evolutia multor secole sub ochii ei critici. Rousseau, spre exemplu,  spunea ca frumusetea este promisiunea fericirii. Aceasta a  fost acel strop de ploaie norocos  ce a inspirat artistii din intreaga lume. Ceea ce incanta ochii si ne lasa cu un mic vis ce  poate primi titulatura de frumos. Dincolo de timp, de moda, de secole, frumusetea ramane un ideal dar si o stare. De sute de ani circula ideea ca frumusetea vine din interior, dicton ce nu poate fi contrazis.  
 
Legam cuvantul frumusete de ceea ce arata oglinda, de stralucirea accesoriilor, de originalitatea hainelor,de modernitatea coafurii, insa cea mai pretioasa oglinda este cea care reflecta ce este in interior. Frumusetea fizica este oglindirea frumusetii sufletesti, a ansamblului ce compun ca valoare individuala omul, iar ce ajuta la definirea  frumusetii, este  femeia.

Cele ce dau o mana considerabila  de ajutor in secolul nostru, sustinand frumusetea, sunt  metodele prin care ea poate fi intretinuta. Creme, lotiuni, masti, toate cu formule  inovatoare, cu plante trimise de Dumnnezeu pe Pamant pentru ca noi sa  le gasim o intrebuintare, in sensul mentinerii cadoului numit frumusete.  Aceasta trasatura , care  din punctul meu de vedere cu cat are la baza mai multa naturalete cu atat merita mai multe aplauze.
 Consider ca frumusetea  trebuie sustinuta si modelata de moda si de metodele naturale de a intocmi definitia frumosului. Aceasta inceteaza sa isi mai arate infatisarea in momentul in  care  moda si tratamentele moderne isi pierd scopul pe drum.

Mesajul, tind sa cred, sau vreau sa cred, ca este acelasi,  desi imaginile ma contrazic, si anume de a gasi vesnic tinerete, sclipire  in ochi, energie si noblete in aspectul  unei femei. Insa in alergatura haotica toate acestea se pierd lasand in urma doar roboti deformati de injectii, haine care lasa de dorit, tratamente si lista poate continua. Din pacate este o uniformizare, o parada a ideilor comune numita trend, si, desi se mizeaza pe originalitate, este o contraditie  la nivel conceptual, adica nu poti fi original din moment ce te aliniezi la niste standarde, uiti de propria identitate si lasi pe ceilalti sa isi puna amprenta asupra ta , de la felul in care te simti pana la utimul accesoriu. 
 
Asadar,  mult dorita frumusete se poate gasi intr-un stil feminin, original, natural, accentuat de machiaj, pus in valoare de haine si luminat printr-un zambet. Ce poate fi mai radiant si mai onorabil decat a admira o femeie ce foloseste machiajul pentru a evidentia ce i-a oferit natura, alege hainele in functie de nevoile corpului urmarind  si tendintele, insa emanand finite. Idealul de frumusete este intr-adevar variabil de la persoana la persoana, de la femeie la femeie, insa vulgarul, grotescul pot primi definitii commune, de la toti cei care pot face adevarata diferenta intre frumos si penibil. Daca este greu sa definim frumusetea macar putem defii opusul ei, bifand  o linie  in aceasta dificila ecuatie. 
 
Deci, frumusetea nu este greu de atins cand pasii ce trebuie urmati sunt identici ca cei ai unei femei, stilati, distinsi si nobili.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu