Frumusete Ingrijire corporala

Bucura-te de soare impreuna cu bebelusul tau

Bucura-te de soare impreuna cu bebelusul tauAnotimpul cald şi-a intrat în drepturi, prilej ideal pentru a petrece clipe speciale alături de bebeluşul tău: zile însorite la plajă, picnicuri la iarbă verde sau plimbări plăcute în natură. Expunerea micuţului tău la soare este extrem de benefică, ajutând la fixarea vitaminei D în corp, necesară pentru absorbţia calciului în oase. Însă la fel de cunoscute sunt efectele negative ale soarelui, ce acţionează mult mai rapid şi agresiv în cazul pielii sensibile a copiilor. Pentru a te bucura în siguranţă de zilele însorite petrecute împreună cu micuţul tău, NIVEA îţi oferă crema de protecţie solară NIVEABaby Sun SPF 30şi loţiunea NIVEA Baby Sun SPF 50+, ce întâmpină nevoile speciale ale pieli bebeluşului şi asigură protecţia eficientă împotriva razelor nocive UVA/ UVB.
 
Pielea bebeluşilor – sensibilitate crescută

În timp ce ne expunem la soare, celulele secretă melanina, substanţa responsabilă cu pigmentarea pielii. Acesta este principalul mecanism natural de apărare a pielii împotriva razelor nocive UV. Pielea bebeluşului poate asigura protecţie naturală împotriva efectelor nocive ale soarelui pentru o perioadă foarte limitată: sunt suficiente între 3 şi 5 minute până la apariţia primelor arsuri. Tocmai din acest motiv, pielea micuţilor are nevoie de o atenţie sporită, alături de o îngrijire în profunzime, pe toată durata expunerii la soare, iar alegerea unor produse eficiente, cu un factor de protecţie ridicat este cu atât mai importantă pentru ca cel mic să se bucure de o vară frumoasă.

Sfaturi  pentru o protecţie eficientă a pielii bebeluşilor şi copiilor
      
ü  Evitaţi expunerea directă la soare – în special la orele prânzului, între 11 AM şi 3 PM. Nu uitaţi: bebeluşii mai mici de un an nu ar trebui să fie deloc expuşi la lumina directă a soarelui in aceast interval.
 
ü  Hainele oferă o protecţie suplimentară, însă atenţie: doar cele uscate şi opace. Hainele umede permit unor cantităţi mai mari de radiaţii să pătrundă până la piele. Cea mai eficientă protecţie este asigurată de ţesături dense din bumbac, denim sau satin. Cel mai slab nivel de protecţie este oferit de ţesăturile mai largi, din materiale creponate. De asemenea, e important să vă asiguraţi că micuţii poartă pălării cu boruri cât mai largi, pentru a acoperi zonele sensibile ale feţei şi gâtului.
 
ü  Nu uitaţi de protecţia solară pentru ochi: folosiţi ochelari de soare cu filtru UV, de calitate.
 
ü  Folosiţi produse de protecţie solară cu spectru larg de filtrare, ce protejează atât împotriva razelor UVB, cât şi a celor UVA. Aplicaţi cantităţi suficiente de produs şi nu uitaţi de zonele mai sensibile: ochi, urechi, gât, scalp şi spate.
 
ü  Repetaţi aplicarea o dată la două ore, sau chiar mai frecvent: după înot, după folosirea prosopului sau în cazul transpiraţiei excesive.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu