Cosmetica si machiaj Frumusete

Bai de aburi pentru un ten curat

DISABLE_WORD_ADS=1;

Bai de abur pentru un ten frumos

O modalitate la îndemâna oricui pentru a curata tenul de impuritatile acumulate în fiecare zi o constituie baile de aburi. Acestea pot fi facute atât la cabinetul de cosmetica dar si în intimitatea propriei case, de preferinta seara înainte de culcare.

Baile de abur se adreseaza în primul rând femeilor cu ten gras, dar nu numai (pentru tenul gras se recomanda bai de abur de 2-3 ori pe saptamâna iar pentru celelalte categorii, o data pe saptamâna). Aceasta metoda de curatare este însa interzisa pentru persoanele cu ten sensibil sau care se înroseste foarte usor si puternic.

Procedura în sine este foarte simpla. Se pregateste o cantitate generoasa cu apa care se încalzeste pâna la punctul de fierbere dupa care se opreste focul si se pun în lichid diferite plante, dupa care vasul se acopera si se lasa la infuzat. Se pot folosi galbenele, musetel, sunatoare, salvie, levantica, uleiuri de mandarine, levantica, ylang ylang, etc, în functie de nevoile fiecarui tip de ten si de preferintele fiecarei femei.

Apa astfel pregatita se pune într-un vas larg. Fata se demachiaza si se tonifica. Ne plasam apoi cu capul în apropierea aburilor (trebuie sa avem grija ca acestia sa nu fie prea fierbinti) acoperindu-ne capul cu un prosop mare de bumbac. Mentinem pozitia cam 15 minute timp în care porii se vor dilata lasând sa fie eliminate toate impuritatile iar noi ne vom relaxa, îmbatate de aromele plantelor folosite pentru infuzie.

Imediat dupa baia de aburi se recomanda aplicarea unei masti sau creme de gomaj pentru îndepartarea tuturor celulelor moarte, iar ritualul se va încheia cu folosirea unei creme hidratante specifice tipului de ten pe care îl avem.

Rezultatul este de exceptie: o fata curata, usor rosie ce-i drept, dar care a doua zi va arata senzational, ca pielea unui nou nascut.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu