Dieta ta Frumusete

Alimente recomandate la cura de slabit

Alimente recomandate la cura de slabitExista situatii, nu putine, cand nu reusesti sa atingi obiectivele fixate la cura ta de slabit desi respecti in detaliu planul alimentar ales de tine si nu te abati cu o iota de la recomandarile specialistilor in nutritie. Multe persoane se plang de altfel ca nu mai stiu ce dieta sa urmeze deoarece, indiferent de cat de mult au incercat in trecut, nu reusesc sa scada suficient in greutate, inregistrand unele rezultate pozitive, dar departe de a fi multumitoare.

Dietele de slabit sunt in general mai costisitoare ca investitie financiara decat s-ar crede la o prima vedere si acesta este unul dintre motivele pentru care multi romani nu isi permit sa urmeze exact planul alimentar recomandat de creatorul dietei de slabit, romanii inlocuind adeseori alimentele din lista oferita lor cu alte alimente care sunt mai convenabile ca pret si se gasesc si mai usor pe piata noastra alimentara.

Situatia nu este insa chiar atat de grava chiar si atunci cand nu ai bani suficienti pentru a-ti procura toate ingredientele necesare prepararii meselor zilnice pentru dieta ta de slabit, piata romaneasca oferind din fericire si multe alimente care ajuta la scaderea in greutate si nici nu sunt scumpe, fiecare roman putand sa isi permita sa cumpere zilnic astfel de produse alimentare cu rol benefic pentru scaderile sanatoase in greutate.

1. Iaurtul degresat este unul dintre alimentele de baza pentru aproape orice dieta de slabit, uneori fiind consumat la micul-dejun, dar de cele mai multe ori fiind de ajutor pentru gustarile dintre mese, cand apetitul alimentar poate fi potolit satisfacator cu o portie moderata de iaurt degresat. Exista astfel pe piata noastra alimentara lapte batut la pungi de 1 litru care vine la preturi destul de convenabile si se poate de asemenea prepara iaurt de casa din lapte degresat si putina smantana de asemenea degresata.

2. Tot pentru gustarile dintre mese, sunt recomandate si bananele, fructele de kiwi sau portocalele ori fructele de grapefruit, si acestea putand fi procurate la preturi foarte convenabile daca se apeleaza la aprozarele de cartier unde se aduc adeseori astfel de fructe si chiar mere, nectarine sau alte fructe nu prea dulci la preturi destul de convenabile. Nu uitati insa, daca va preparati salate de fructe, sa renuntati complet la zahar si sa indulciti salata cand este nevoie cu putin extract de stevie dulce sau alti indulcitori naturali cu zero calorii.

3. Aparent scump, fructul de avocado este esential in cadrul oricarei diete de slabit deoarece ajuta organismul sa tina bine sub control dezechilibrele alimentare care pot aparea pe fondul infometarii fortate. Avocado contine grasimi nesaturate si alte substante absolut necesare organismului uman si poate fi consumat in portii moderate, un fruct de dimensiuni medii fiind suficient pentru o zi intreaga. Pretul nu va depasi de regula 2,5 – 3 lei, dar avocado merita toti banii mai ales atunci cand va doriti sa scadeti in greutate inlocuind grasimile animale si chiar uleiul vegetal cu grasimile furnizate de acest fruct miraculos.

4. Spanacul, salata verde, varza alba, rosiile, ardeii grasi si morcovii pot fi consumate la discretie in fiecare zi cu singura conditie sa nu fie combinate decat cu foarte putin ulei vegetal si, la alegere, cu condimente diverse care dau gust bun mancarii fara a aduce un surplus de calorii la dieta. Multe dintre aceste verdeturi pot fi procurate pe toata durata anului, dar cele mai sanatoase sunt cele de sezon cand e bine sa profitati din plin de oferta pietii alimentare si sa consumati la discretie astfel de alimente naturale si sanatoase.

5. Varza murata, pentru persoanele care au voie sa consume acest aliment, poate face minuni la cura de slabit, gustul sau acru putand fi ameliorat cu putin ulei de masline, astfel obtinandu-se un preparat instant care va potoli multumitor apetitul alimentar suplimentar putandu-se adauga si o felie sau doua de paine integrala la masa. Varza murata poate fi adaugata la multe alte preparate specifice dietelor de slabit, dar este recomandat si in acest caz sa se foloseasca cantitati mici de ulei vegetal pentru a se tine sub control caloriile la mesele zilnice.

6. Ceapa, prazul si usturoiul sunt alte ingrediente ieftine si necesare pentru o dieta de slabit, asa mancarea avand un gust mai bun, iar apetitul crescut putand fi curmat mai rapid la fiecare masa. Conform studiilor medicale, ceapa si usturoiul sau prazul ajuta la arderea mai rapida a grasimilor si se recomanda sa fie consumate cat mai des cu sau fara condimente si, de preferat in starea lor naturala, negatite. Prazul poate crea pietre la rinichi daca se consuma in exces deci nu uitati sa puneti accentul mai ales pe ceapa si usturoi.

7. Legumele boabe si carnea de peste sunt surse bune de proteine la o dieta de slabit, pe piata existand la ora actuala si oferte destul de convenabile, respectiv 7 RON pentru kilogramul de fasole alba (cel mai sanatos sortiment de fasole) si intre 8-10 RON pentru kilogramul de peste congelat (tonul este cea mai buna alegere). Consumati cu moderatie aceste produse alimentare si nu le evitati complet la dieta voastra de slabit deoarece va ofera nutrimente valoroase si pot fi baza unor preparate delicioase si sanatoase daca aveti niste retete culinare bune.

8. Ouale fierte sunt alte suse bune de proteine la dieta de slabit, un ou fiert consumat in fiecare dimineata fiind o garantie a unei diete bine echilibrata in nutrimente esentiale pentru organismul uman. Ouale potolesc rapid foamea si nu contribuie la cresterea in greutate, dar nu trebuie sa se faca excese, la cura de slabit fiind recomandat sa se consume cel mult un ou fiert pe zi sau chiar o data la doua zile.

9. Cartofii, dovleceii si orezul alb va pot oferi carbohidrati complecsi la dieta voastra de slabit. In cazul cartofilor, nu uitati sa ii spalati foarte bine dupa ce ii curatati de coaja si de asemenea sa aruncati apa in care ii fierbeti deoarece contine subtante toxice, greu de digerat pentru organism. Cartofii, de altfel, ar trebui consumati cu moderatie peste saptamana si numai daca sunt gatiti prin fierbere sau coacere la cuptor. Dovleceii de asemenea e bine sa fie foarte bine spalati inainte de a fi gatiti, iar in ce priveste orezul, acesta trebuie spalat foarte bine pana ce apa in care este depus este complet limpede. Orezul poate fi consumat la discretie, dar simplu, fara paine, ulei vegetal, zahar sau alte ingrediente pline de calorii. Puteti insa adauga condimente si/sau o lingurita de zeama de lamaie pentru a obtine un gust mai placut.

10. Apa plata este foarte importanta pentru succesul unei diete de slabit, multe persoane dand gres la o astfel de dieta deoarece nu consuma apa si lichide suficiente in fiecare zi. Pentru un gust mai bun, dar si pentru a stimula digestia si arderea grasimilor este recomandat sa adaugati putin suc proaspat de lamaie in apa de baut, in acest mod tintind doi iepuri dintr-o lovitura, respectiv crescand consumul zilnic de apa si stimuland puternic metabolismul vostru alimentar. Nu indulciti insa apa cu suc de lamaie cu zahar, iar daca uneori va doriti sa ii schimbati gustul sau va plac ceaiurile de plante atunci apelati tot la cantitati mici de extract de stevie dulce sau alti indulcitori naturali cu zero calorii.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu