Frumusete Ingrijirea parului

Alegerea periei de par


Perie de par

Urasc sa ma pieptan. Am avut o colega de camera în studentie care nu se pieptana (asta nu înseamna ca nu se spala sau alte grozavii din astea), asta pâna într-o zi când a venit mama ei sa ne viziteze la camin iar ea trebuia sa plece la universitate si a fost nevoita sa se pieptene, pentru ca altfel biata femeie nu ar fi înteles.

Eu ma pieptan tot timpul, nu ca m-ar ajuta la ceva pentru ca parul meu arata mai bine înainte decât dupa aceasta operatiune, dar…e un automatism deprins din copilarie.

Urasc sa vad firele care ramân în perie, sa ma trag de cap ca sa îl descâlcesc uneori, sa-l descopar apoi tot electrizat si sa fiu nevoita sa pun mousse sau fixativ si sa-l deteriorez. Dadeam vina pe par saracul, dar nu el era vinovat ci eu si peria pe care o foloseam.

Obiectele de pieptanat sunt foarte importante în pastrarea aspectului îngrijit si stralucitor al parului. Uneori ni se par bani aruncati pe fereastra, dar o perie de calitate, desi este scumpa, merita, pentru efectele vizibile ce le va avea asupra podoabei noastre capilare.

Se recomanda periile flexibile, din cauciuc, cu peri naturali sau cu dinti de lemn pozitionati la distanta moderata unii de ceilalti. Daca preferi un pieptene alege de asemenea unul de lemn cu dintii rari. Iar pentru uscatul cu feonul alege o perie rotunda care sa permita trecerea aerului cald prin ea.

Pieptanatul nu presupune despartirea fiecarui fir de par si tratarea lui separata ci doar desfacerea eventualelor noduri si oferirea unui aspect placut podoabei capilare. Pentru bucle foloseste perii rotunde a caror dimensiune sa o alegi în functie de cât de mari vrei sa ai onduleurile. Daca ai parul lung si gros alege o perie lata, tip paleta cu dinti rari. Si nu uita, nu este bine sa piepteni parul cât este ud. Tu ce fel de perie folosesti?

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu