Fascinatia exercitata de imaginea chic a unui cuplu modern este uneori prea puternica pentru a ii rezista, dar trebuie totusi facute eforturi serioase in acest sens deoarece, in realitate, asa ceva nu exista, fiind in intregime un miraj al vremurilor pe care le traim si nicidecum o alternativa viabila la casnicia traditionala, cu plusurile si minusurile sale, cunoscute foarte bine noua tuturor.
Ceea ce a incurajat totusi promovarea acestei imagini a cuplului modern in mintile noastre a fost mutarea accentului dinspre grija fata de celalalt inspre grija fata de propria persoana, astfel incurajandu-se de fapt un mod de a exista specific lumii animale, unde supravietuirea cu orice pret este instinctul cel mai puternic si nicidecum binele celor pe care ii iubesti mai mult decat viata.
Din pacate, timpurile moderne se fac responsabile pentru acest mod pagubos de a exista in lume, tot mai multi dintre tineri optand aproape invariabil pentru un stil de viata patologic, marcat de egocentrism, ei transferand bineinteles aceste valori si mai tarziu, in casnicie, unde dau automat gres, despartindu-se la scurta vreme dupa depunerea juramintelor in fara altarului. Schimbarea nu e insa greu de adoptat si nici dureroasa, fiind de ajuns sa se urmeze sfaturile urmatoare pentru a se echilibra simtitor si durabil viata de cuplu:
1. Mai inainte de orice, aflandu-va intr-un moment delicat al relatiei voastre, e timpul sa invatati sa va rezolvati conflictele in mod constructiv, pentru aceasta fiind calduros recomandat sa renuntati definitiv la certurile in public, jignirile aruncate in cercul vostru de amici si alte sageti de acest tip si sa va obisnuiti cu discutarea problemelor in intimitatea propriei case, unde chiar si pe un ton mai violent, dar onest tot se poate spune lucrurilor pe nume fara a mai suporta umilintele expunerii publice a problemelor voastre.
2. In al doilea rand, daca tot mai exista si certuri intre voi inseamna ca mai e prezenta si ceva dragoste si atunci de ce sa nu va interesati putin mai mult si asupra preferintelor partenerului vostru, fie vorba despre cele artistice, culinare sau practice ca poate asa mai gasiti si niste motive suplimentare de a va intepa inca si mai mult intre voi.
3. Cunoasterea profunda a celuilalt va muta insa putin cate putin grija fata de propria voastra persoana catre interesele celui de langa voi, nimeni neajungand inca sa urasca mult pe cineva pentru ca il stie pe de rost, dar multi aflandu-se la cutite tocmai pentru ca stiu foarte putin unul despre celalalt. Nu va sfiiti deci sa aflati cat mai multe lucruri interesante despre partenerul vostru.
4. Prin comunicare directa cu partenerul de relatie, poti afla inca si mai multe lucruri despre acesta, descoperind mereu alte si alte fatete ale personalitatii sale, iar asta nu e intotdeauna un lucru rau deoarece iti poti da seama si de faptul ca ai ceva in comun cu celalalt, dar si de faptul ca parca tu nu mai contezi atat de mult atunci cand stii ca partenerul tau are nevoie urgenta de atentie, incurajari sau alti stimuli pozitivi.
5. Intr-un final, prin intelegerea in profunzime a personalitatii celuilalt, este imposibil sa nu se faca si compromisuri, cel mai important din toate fiind chiar acceptarea partenerului de relatie asa cum este acesta cu adevarat si nu asa cum ne-am dori noi sa fie.
6. Plecand de la acceptarea neconditionata a celuilalt, se poate demara un program mai serios de "incalzire" a relatiilor de tip romantic, in acest sens important fiind sa se rezerve mai mult timp pentru activitatile desfasurate in comun si sa se opteze mai ales pentru simplitate si lejeritate pentru a nu se incarca inutil atmosfera cu vibratii amestecate.
7. Apropierea in plan romantic poate conduce si la suprasaturare daca nu se iau unele pauze strategice, iar acordarea unor "bai de intimitate" partenerului tau va insemna pentru acesta o dovada frumoasa de dragoste si de incredere si nicidecum o jignire de neiertat.
8. Increderea in cuplu nu se limiteaza doar la declaratii verbale ci presupune sinceritate, lipsa de secrete si multa prietenie si intelegere, iar acest lucru se atinge prin compromisuri, dar si prin comunicare permanenta, fiind un mare succes de fiecare data cand cei doi soti reusesc sa isi ofere incredere nelimitata unul celuilalt.
9. Dragostea impletita cu suficienta pasiune este partea cea mai buna intr-o casnicie, dar are nevoie de combustibil pentru a nu se stinge, iar gesturile mici si placute oferite pe parcursul zilei si nu doar seara, in dormitor, vor cimenta foarte mult casnicia, facand-o desigur si deosebit de placuta pe partea sa sexuala.
10. In sfarsit, obiectivul ultim al oricarei casnicii este functionarea celor doi soti ca un tot unitar, nu de putine ori parteneri foarte apropiati parand a fi mai degraba frati decat sot si sotie, iar asta se intampla deoarece ei chiar au reusit sa fie legati si fizic si sufleteste la un nivel foarte profund. Este un ideal frumos si poate fi atins de oricare cuplu, dar numai atunci cand exista dragoste si incredere complet neconditionate.
Adauga comentariu