eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Lucruri marunte care pot transforma femeile … in barbati

Punctul lui de vedere :: Lucruri marunte care pot transforma femeile ... in barbatiDin cauza faptului ca majoritatea barbatilor sunt crescuti de o mama care va incerca sa le arate doar aspectele pozitive ale personalitatii sale, la maturitate acestia nu vor detine o imagine completa a femeii si se vor manifesta complet contrariati de fiecare data cand vor descoperi la o alta femeie cu care incearca sa intre intr-o relatie unele lucruri care contrazic flagrant un ideal feminin deja clar conturat in capatana lor de masculi atotstiutori.

Nu doar mamele, dar si multe alte femei cu care intra baietii in contact pe parcursul cresterii lor au obiceiul de a ascunde cu abilitate unele obiceiuri si rutine mai putin atragatoare contribuind astfel la formarea aceluiasi ideal feminin, care nu va corespunde intru totul realitatii de zi cu zi. Femeilor le place sa fie cochete, vor sa fie admirate si placute inclusiv de cei mici si de aceea se vor controla bine atunci cand se afla in prezenta copiilor. Machiajul, aranjarea parului, toaleta de dimineata sau imbracatul nu se fac de obicei in prezenta unui copil, mai ales atunci cand acesta este si baiat.

Copilul insa creste si ajunge singur sa se convinga sa creada ca toate femeile sunt binevoitoare cu dansul, ca arata asemenea unei flori, ca sunt delicate si pline de gratie, ignorand frecvent orice realitate care tinde sa ii contrazica acest ideal. Mai tarziu insa, odata cu atingerea maturitatii fizice, baietii pot incepe sa respinga si chiar sa urasca orice fata care nu se incadreaza la acest profil de fiinta gingasa si misterioasa. Instinctiv, ei vor refuza din aceasta cauza si intimitatea cu fetele care simt dansii ca ar fi prea "dintr-o bucata", pentru a nu fi fortati astfel sa le arate in mod direct dezgustul sau alte sentimente negative.

Exista totusi o serie de lucruri marunte in orice relatie pe care oricat de priceputa ar fi o femeie, ea nu le va putea tine multa vreme ascunse, si e vorba in primul rand despre masurile de igiena personala si cele de satisfacere a nevoilor fiziologice, despre gazele pe care le mai poti scapa pe sub patura, din greseala, despre modul de a bea un pahar cu apa poate putin mai zgomotos sau despre servirea mesei, nu intotdeauna realizata cu furculita si cutitul la indemana. Aceste aspecte aparent minore vor face barbatul sa isi respinga partenera cu timpul, chiar daca el este constient ca tot ceea ce face dansa este oarecum natural si firesc.

Imaginea ideala a femeii formata anterior in mintea unui barbat va concura astfel la nesfarsit cu partenerele sale din viata reala, iar sansele sunt ca acest tip de barbati sa ramana mai intotdeauna singuri pentru ca foarte putine femei vor intelege despre ce este vorba, iar dansii nici nu vor fi capabili macar sa numeasca cauza pentru care se dezgusta asa de repede de o femeie. Acelea dintre femei care inteleg insa despre ce este vorba vor putea sa opereze apoi mici "reglaje", transformand icoana perfecta din mintea partenerului lor intr-o realitate suportabila, ba chiar si demna de toata dragostea si respectul.

Desigur ca solutia pentru a nu mai duce in eroare baieteii naivi nu este nicidecum ca mamele lor sa se apuce pe nepusa masa sa traga gaze prin camera de zi sau sa isi schimbe sutienul fara nici o grija ca cel mic ar putea sa traga cu ochiul. Dimpotriva, comportamentul specific feminin merita mentinut la aceleasi standarde de decenta si cochetarie insa baietii pot avea si discutii mai serioase in familie si, bineinteles, la orele de educatie sexuala de la scoala unde sa li se arate faptul ca atat propriile mame cat si alte femei sau fete sunt niste fiinte care trebuie sa se supuna mersului firii, ele putand din cand in cand sa ragaie, sa clefaie zgomotos, sa miroasa neplacut sau sa arate ca naiba din cauza ca abia s-au trezit din somn.

Baietii care mai au si cate o surioara pe acasa se obisnuiesc de mici cu asemenea realitati si se comporta mult mai bine in cadrul unei casnicii sau intr-o relatie romantica pe cand cei care au doar fratiori sau cresc singuri la parinti vor face greu fata daca nu li se explica foarte simplu si clar ca si femeile sau fetele sunt la fel de "organice" ca si dansii. Frumusetea lor, delicatetea si celelalte trasaturi pozitive nu vor fi anulate, dar prin acceptarea intregului adevar femeile vor deveni brusc mult mai palpabile si mai reale, trecand de la stadiul de cadra de perete la acela de fiinta in carne si oase care iti poate fi prietena si pe care nu mai e nevoie sa o divinizezi in cel mai mare secret.

Astfel de lucruri mici, nediscutate la timp, pot forma false modele in universul de valori al barbatilor si nu va fi practic nici vina mamei si nici vina copilului daca se va intampla astfel. Similar stau de altfel lucrurile si cu fetitele, care si acestea isi construiesc poate modelul eroului in mintea lor, si sunt apoi foarte mirate ca barbatii mai sunt si lasi cateodata, ca spala vesela si hainele cu mare pricepere sau ca le place sa fie alintati ca niste copii mici.

Parintii impreuna cu educatorii si psihologii scolari sunt responsabili pentru normalizarea acestor idealuri si daca lucrurile nu ies asa cum trebuie inseamna ca nici la scoala, nici la cabinet si nici acasa nu s-a facut nimic in acest sens si greutatea va cadea in intregime pe umerii unei viitoare partenere, care saraca o sa incerce ce o sa incerce si apoi, daca nu iese nimic, isi va trimite "frumuselul" direct la mama-sa ca poate dansa sa reuseasca sa ii mai satisfaca toate capriciile si pretentiile sale de mic dictator.

foto Northfoto