eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cum ajungi sa distrugi o relatie?


Cum distrugi o relatie? Dragostea nu dureaza multa vreme daca se bazeaza exclusiv pe dorinta fizica sau frica de singuratate. Este un fapt dovedit de esecul lamentabil a multor cupluri aparent fericite si lipsite de griji in prima faza a relatiei lor. Ceea ce va ameninta mereu astfel de legaturi va fi impulsul constant al unuia dintre cei doi parteneri sau chiar a ambilor de a-si cauta implinirea in plan sufletesc in alte locuri, cu alte persoane. Astfel, odata cu trecerea timpului, o relatie inceputa sub auspicii dintre cele mai bune se va eroda pana la punctul in care se va transforma inevitabil intr-un simplu parteneriat de ochii lumii care se poate sfarsi sau nu printr-o separare in functie de dorinta explicita a celor doi parteneri.

In mod normal o relatie care are la baza atractia fizica si dovezile constante de romantism ar trebui sa conduca la dorinta de cunoastere reciproca, la o comunicare mult mai buna in cuplu si, implicit, la stabilirea unor legaturi in plan afectiv destul de solide. Din pacate insa stresul creat la locul de munca, starea de oboseala si blazare aproape patologica induse de viata in mediul urban si problemele zilnice dintre cele mai diverse vor bloca mereu acest curs natural al cresterii unei relatii astfel incat dupa mai multi ani sa te trezesti complet golit sufleteste, fara nimeni alaturi pe care sa te poti sprijini si vrand-nevrand simtindu-te fortat sa cauti suport afectiv pe la alte usi in ciuda respectului pe care inca il mai poti avea fata de partenerul tau stabil de relatie.

Lucrurile, in multe cazuri, pot sta si putin diferit in sensul acceptarii situatiei asa cum e si continuarii traiului in doi aproape inertial, dar paradoxal apar si aici anumite comportamente aproape mecanice, preluate poate de la proprii parinti sau de oriunde de pe scena vietii sociale cand gelozia, de exemplu, este exprimata repetat din lipsa de alt subiect de comunicare desi nimeni nu ar fi crezut anterior ca cel in cauza este tipul persoanei capabile de gelozie. Este o reactie instinctiva menita sa scuture putin inertia si prietenii, atunci cand exista, vor fi si acestia manipulati fara scrupule pentru a se crea situatii de comunicare cand lucrurile sa se poata spune in mod direct pentru a se crea un teren favorabil separarii fara multe fasoane. Nici macar copiii care pot aparea ca urmare a unei astfel de relatii nu vor putea salva casnicia deoarece si ei sunt mai intotdeauna marcati de lipsa reala de afectiune si nu se vor lupta deloc pentru a-si pastra parintii impreuna.

Ideal deci in astfel de cazuri este sa realizezi din timp pericolul care poate ameninta viitorul in doi si sa iti oferi cat mai multe momente intime care sa permita o buna cunoastere nu doar in plan fizic, dar si sufletesc si mental. Nu este posibil ca doua persoane care deja se simt atrase una de cealalalta sa nu gaseasca si alte puncte comune care sa le permita nu doar o comunicare reala in cuplu si suport constant, dar chiar si imbunatatirea constanta a vietii sexuale prin cresterea gradului de incredere intre parteneri. Unele cupluri prefera inca modelul clasic al unei relatii romantice cand iti oferi dovezi de dragoste si stimulente sexuale fara graba, pas cu pas, incercand in egala masura sa te cunosti mai bine si pe alte planuri, nu doar cel strict sentimental. Acestia pot parea instabili si chiar penibili la inceputurile relatiei lor, dar ei vor avea sanse mult mai mari de reusita decat cei care isi ofera foarte mult de la bun inceput si apoi nu mai gasesc resurse emotionale oricat de mult si-ar da silinta sa o faca

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu