eboys Punctul lui de vedere

Au pradatoarele sexuale moderne sanse mai mari la barbati?

Cine crede ca doar barbatii practica un comportament sexual mai agresiv de tip pradator sexual se inseala, statisticile si studiile stiintifice facute de-a lungul anilor venind sa atraga atentia si asupra femeilor cu un comportament de pradator sexual, aceasta categorie de femei definindu-se cam prin aceleasi trasaturi specifice pradatorilor sexuali barbati mai putin fortarea agresiva a partenerului romantic care poate ajunge uneori pana la viol in toata regula.

Barbatii se crede ca ar fi intimidati de aceste pradatoare sexuale moderne si de aceea ca s-ar feri sa intre intr-o relatie romantica cu ele, dar lucrurile nu stau intotdeauna astfel, femeile de acest tip fiind foarte increzatoare in propria sexualitate si capacitatea lor de seductie si putand topi repede orice inhibitie prezenta la un barbat pana la punctul in care acesta va ceda cu usurinta avansurilor romantice ale asa-numitei pradatoare sexuale.

Este insa adevarat si faptul ca exista barbati care refuza contactul cu o femeie mai agresiva din punct de vedere sexual, ei neputand fi prinsi in mreje indiferent de cat de abila ar fi femeia care a pus ochii pe dansii. Acesti barbati reusesc sa faca fata "ispitei" deoarece ei prefera exclusiv partenere care sa se supuna vointei lor in toate, din aceasta categorie de barbati provenind de fapt si pradatorii sexuali moderni care seduc femeile una dupa alta si le lasa apoi balta exact cand le este lumea mai draga.

Se poate prin urmare intelege faptul ca pradatorii sexuali nu fac in general echipa buna ca parteneri de cuplu, fiecare dintre acestia dorindu-si sa detina controlul absolut asupra relatiei, lucru deloc posibil data fiind contradictia marcata intre cele doua tipuri de personalitati, relativ similare in toate cele, dar nu si compatibile din multe puncte de vedere.

Pradatoarele sexuale moderne au deci succes deplin mai ales la barbatii cu o natura mai docila, care nu tin neaparat sa domine in relatia de cuplu, dar care apreciaza dragostea plina de pasiune si emotiile diverse pe care le pot experimenta alaturi de o astfel de pradatoare sexuala. Partea proasta este insa ca o femeie cu un astfel de comportament se poate satura destul de repede de acelasi partener, pradatoarele sexuale lasand de regula multe inimi distruse in urma lor, ele traindu-si viata deloc diferit de barbatii care seduc si parasesc femeile fara nici un fel de scrupule.

Asa cum decurg lucrurile in societatea noastra moderna si tinand cont si de schimbarile majore in plan moral si sexual din ultima vreme, este foarte posibil ca intr-un viitor nu foarte indepartat asa-numitele pradatoare sexuale sa nu mai fie deloc etichetate ca atare ci sa fie privite intr-o lumina noua, favorabila lor, ca niste femei moderne, puternice si sigure pe sine care prefera sa experimenteze pe fata si fara retineri sexul cu mai multi parteneri, asta indiferent daca ele mai sunt sau nu implicate si intr-o relatie oficiala de casnicie.

Barbatii cu un apetit sexual crescut se comporta de multa vreme in acest mod "nerusinat", iar societatea ii iarta relativ usor, pentru asemenea barbati sexul cu mai multe partenere reprezentand o conditie necesara pentru ca ei sa se simta cu adevarat fericiti, respectiv plini de incredere si puternic motivati pentru a-si duce existenta la superlativ pe toate planurile.

In prezent, casniciile moderne nu sunt mai deloc caracterizate prin fidelitate si respectarea unor norme morale ridicate, iar viitorul se pare ca favorizeaza exact aceasta stare de lucruri care urmeaza sa transforme paradoxal monogamia intr-un fel de viciu dezgustator, adica exact opusul a ceea ce inca se asteapta de la institutia casniciei. Sa nu ne mire deci faptul ca peste doar cateva decade oricine se va putea culca cu oricine fara a se mai teme de gura lumii, aceasta fiind se pare alegerea societatii moderne in plan sexual, o alegere dictata pas cu pas de nimeni altcineva decat pradatorii sexuali moderni, fie acestia barbati seducatori sau femei cu un apetit sexual ridicat.

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu