eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Cosmeticieni sau make-up artist?

Punctul lui de vedere :: Cosmeticieni sau make-up artist?In lumea profesionistilor din saloanele de infrumusetare exista intotdeauna doua tipuri de vedete, cosmeticienii de succes si vedetele de prim rang, asa-numitii make-up artist, care de regula se recruteaza tot dintre cosmeticienii de prima mana. Diferentele la prima vedere sunt minime, dar realitatea indica faptul ca priceperea precum si calificarile unui make up artist sunt net superioare acelora a cosmeticienilor obisnuiti oricat de priceputi ar fi acestia in practicarea meseriei lor.

Atat cosmeticienii de marca cat si cei numiti make up artist pot aplica un machiaj perfect in acord cu toate regulile profesioniste, iar clientii lor sunt de regula foarte multumiti si nu uita sa se intoarca iar si iar pe la salon insa ceva suplimentar, un anume plus de creativitate va veni mai intotdeauna din partea unui make up artist si mai rar din partea celorlalti deoarece primii sunt doar executanti desavarsiti ai artei machiajului pe cand cel din urma este un geniu al acestei arte, adica un adevarat artist in plina desfasurare a talentelor sale.

Educatia si calificarile necesare pentru a ajunge un make up artist sunt cam aceleasi cu trainingul necesar unui cosmetician profesionist, dar deseori mai exista si cursuri suplimentare de specializare fie in tara, fie in strainatate, care deschid orizonturi mai largi si permit atragerea unei clientele selecte atunci cand talentele reale pot fi fructificate la maximum pe aceasta cale.

Un make-up artist poate lucra aproape oriunde, facand fata cu succes indatoririlor postului sau, fie vorba despre televiziune, cinematografie, teatru sau casele de moda. Cosmeticienii in schimb depasesc rareori pragul salonului de frumusete, ei simtindu-se mai in siguranta aici si nedorindu-si sa aiba de-a face cu lumea agitata a artistilor si a vedetelor, nu intotdeauna usor de suportat. Pentru un make up artist insa aceasta este calea cea mai buna de a-si pune in aplicare talentele diverse si de a invata lucruri noi si de aceea acestia vor alege si salonul de frumusete, dar si alte locuri pentru exercitarea meseriei lor.

La salonul de frumusete un make up artist este scump la vedere si ofera de regula doar servicii speciale precum aranjarea unei mirese sau machierea cuiva pentru o ocazie foarte speciala, tarifele practicate acum fiind bineinteles mai mari, dar si serviciile oferite pe masura tarifelor. Este de aceea dificil sa ajungi pe mana unor asemenea profesionisti, dar daca reusesti atunci chiar l-ai prins pe dumnezeu de picior pentru ca vei avea parte de un tratament de zile mari si vei intelege acum si de ce merita sa dai un ban in plus doar pentru un plus de frumusete si eleganta.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu