Cum slabesc, cum sa scap de kilogramele in plus, ce sa fac pentru a arata mai bine … toate acestea sunt intrebari pe care ni le punem atunci cand realizam ca ne-am intrecut cu gluma la masa, iar raspunsurile primite pot sau nu sa ne ofere satisfactii pentru scaderea noastra sanatoasa in greutate.
Multe femei apeleaza in prezent pentru a slabi la diferite tratamente medicale, care implica sau nu si metode chirurgicale, iar rezultatele par a fi bune cel putin pentru o bucata de vreme pana ajungi iarasi sa te intrebi "cum slabesc?" si iarasi esti nevoita sa te prezinti la medic pentru o noua interventie.
Alternativa medicala este fara indoiala utila atunci cand intr-adevar surplusul de grasimi este foarte mare, chirurgia putand oferi una dintre putinele cai de indepartare a kilogramelor suplimentare mult mai rapid si mai eficient decat dieta sau alte metode alternative.
Pentru majoritatea femeilor insa tratamentul medical pentru slabit nu este neaparat o alegere buna deoarece se stie ca repetarea acestui tratament poate genera adesea si efecte secundare pentru sanatate, unele conducand chiar la complicatii foarte grave, rezultate prin apelul repetat la cutit sau la pastilele de slabit.
Mai putin in cazul persoanelor cu adevarat obeze, raspunsul la intrebarea "Cum slabesc?" nu se va traduce prin interventie chirurgicala si nici macar prin pastilele de slabit ci va presupune in primul rand o schimbare inspirata a obiceiurilor alimentare, dar si a stilului general de viata care a putut conduce a cresterile prea mari in greutate.
Dintre aceste noi obiceiuri alimentare va amintim mai intai de orice consumul marit de apa si ceaiuri neindulcite care ajuta la detoxifiere si tempereaza mai eficient decat ati crede apetitul nesanatos si tendinta de a servi gustari consistente intre mese.
In al doilea rand, odata ce crestem aportul de apa la dieta, putem mari si numarul de mese servite zilnic chiar si pana la 5 mese pe zi, dar servite in portii mici si de preferat cu ceva ingrediente sanatoase si pline de proteine care sa potoleasca foamea, stimuland in acelasi timp arderile din organism.
De mancat se poate manca cam tot ceea ce tolereaza organismul nostru inclusiv la dieta de slabit insa acolo unde e vorba despre alimente pline de grasimi, zahar sau alte alimente care contribuie la cresterea in greutate se impune maxima moderatie, adica servirea din toate insa in mod sporadic si in portii foarte mici.
Frustrarile in plan alimentar si postul fortat nu vor fi niciodata de ajutor atunci cand ne intrebam "cum slabesc?" deoarece genereaza stres, dependenta si chiar boala in cazuri extreme. Se poate in consecinta slabi sanatos si mancand cate putin din orice insa regulile principale de urmat trebuie respectate, iar stilul general de viata e puternic recomandat sa fie la fel de sanatos, punctat de odihna potrivita, servirea meselor la ore fixe, miscare fizica si relaxare in limitele posibilului.
foto Northfoto
Adauga comentariu