Filme Go out

The Three Musketeers – Toti pentru unul si unul pentru toti

The Three Musketeers – Toti pentru unul si unul pentru totiAvand in comun cu romanul lui Dumas doar titlul si o parte din intriga noul film „Cei Trei Muschetari” nu are pretentii de acuratete, insa promite sa fie amuzant si plin de actiune. Personajele sunt cele istorice, insa infatisarea si caracterul lor sunt conturate in asa fel incat sa se potriveasca scenariului si viziunii regizorale a lui Paul W.S. Anderson.

Avem astfel un D'Artagnan (Logan Lerman) tanar si frumusel care pleaca la Paris pentru a fi muschetar ca si tatal sau. Impetuos, inocent, idealist si de nestapanit, baiatul reuseste sa-si faca probleme inca din prima zi, intalnindu-l pe capitanul garzilor lui Richeliu, Rochefort (Mads Mikkelsen), care este pe punctul de a-l ucide si dandu-si intalnire cu cei trei celebri muschetari pentru a se duela.  Inainte de a apuca sa-si incruciseze armele, cei patru sunt atacati de garzile cardinalului, pe care reusesc sa le invinga impreuna. D'Artagnan se imprieteneste astfel cu rivalii sai: Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) si  Aramis (Luke Evans), impreuna cu care ajunge in fata regelui pentru a fi pedepsiti.

Cadinalul  Richelieu (Christoph Waltz)incearca sa il convinga pe Regele Ludovic al XIII-lea si pe sotia sa, Regina Anna (Juno Temple) sa ii pedepseasca, insa cuplul regal ii felicita pentru reusita lor si il provoaca astfel pe Richelieu.  Cei trei muschetari, a caror tagma cazuse in dizgratie, si tanarul D’Artagnan sunt rugati de domnisoara de onoare a reginei, Constance Bonacieux (Gabriella Wilde), sa impidice reusita complotului pe care ea l-a descoperit. Richelieu, fosta iubita tradatoare a lui Athos, Milady de Winter (Milla Jovovich) si Ducele de Buckingham (Orlando Bloom) este trio-ul malefic care vrea sa puna stapanire pe Franta si sa scape de rege si de regina.  Milady este agent dublu si il tradeaza cand pe Richelieu, cand pe Buckingham.

Actiunea este continua, ca un foc de artificii, cu rasturnari de situatie neasteptate, iar umorul si replicile istete fac totul si mai atractiv. Lupte cu sabii si nave de raboi fabuloase (o combinatie dintre zeppelin si nava maritima), explozii, povesti de dragoste, sacrificiu si curaj, accesorii „futuriste” in genul filmelor cu james Bond, costume de epoca, tradare si ingeniozitate, toate acestea sunt ingrediente ale peliculei. Scena in care D’Artagnan si Rochefort se lupta cu sabiile pe acoperisul Catedralei Notre Dame sau urmarirea si lupta in aer dintre cele doua nave de razboi sunt memorabile. Nu te poti bucura insa pe deplin de film daca nu renunti la logica, din cauza anacronismelor si a diferentei substantiale dintre scenariu si roman.

Personajele sunt usor de indragit: un D’Artagnan foarte tanar si cuceritor, care se indragosteste de o Constance la fel de tanara si frumoasa insa deloc naiva, un Richelieu intrigant si mereu amuzant, un Rege ale carui principale interese sunt moda si iubirea reginei sale, o Regina sensibila si inteligenta, un trio care pare a se intelege perfect, legat de o prietenie adevarata, format din Athos, Porthos si Aramis, Milady – o spioana curajoasa inclinata spre a-si trada mereu partenerul, un Rochefort hotarat sa respecte ordinele, un Buckingham arogant si elegant si un hangiu Planchet entuziasmat ca ia si el parte la actiune.

Notat cu un modest 6 pe IMDb, filmul merita o sansa, fie numai si pentru distributie, imagine si efecte 3 D, actiunea antrenanta si amuzament. Trailerul va poate oferi o mostra despre ceea ce veti rata daca nu vizionati noul „The Three Musketeers”:

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu