Inca din cele mai vechi timuri mierea este folosita pentru intarirea sanatatii. Consumata in fiecare zi pe stomacul gol, da startul organismului pentru o zi plina de energie si vitalitate.
Pe langa gustul sau delicios contine si elemente importante precum cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor si siliciu. Este in avantajul nostru sa alegem mierea zaharisita caci ea contine toate substantele hranitoare. Mierea aflata in starea sa naturala, nemodificata termic si chimic care cristalizeaza in timp, si care in zilele noastre nu se mai gaseste decat la apicultori. Cea din supermarket este cel mai des departe de a fi naturala; ne putem da seama prin indicii precum greutatea. O sticla de un litru ar trebui sa aiba 1,450 kg miere, cam asta e densitatea mierii fata de apa.
Dintre numeroasele ei avantajese se numara si faptul ca reuseste sacombata insomnia, dilata vasele sanguine si amelioreaza activitatea inimii, avand si un efect hipotensiv. Totodata,are proprietati bactericide si bacteriostatice si are actiune antiseptica. Si inlatura durerile de cap.
Deci, fara batai de cap, ne putem vindeca sau preveni anumite afectiuni. Pe langa acest lucru putem si sa o folosim pentru infrumusetare. Trateaza arsurile si ranile insa mentine si tineretea tenului. In combinatie cu zatul de cafea este un excelent exfoliant iar pentru buzele crapate si afectate de factori precum vantul, frigul este un adevarat balsam natural.
Pentru podoaba capilara ne trebuie 2-3 linguri de ulei de masline si ½ ceasca de miere. Se amesteca ingredietele si se aplica masand scalpul. Dupa aplicare se lasa sa actioneze 30 de minute, apoi se spala parul normal.
De multe ori nu ne trebuie masti scumpe sau tratamente costisitoare, ci este suficient sa folosim ceea ce avem in debara pentru a ne trata sanatos atat interior cat si exterior.
Adauga comentariu