Lifestyle Sport

Exercitii de fitness pentru picioare sanatoase!

Exercitii de fitness pentru picioare sanatoase!Picioare frumoase si puternice, este un deziderat al femeilor de pretutindeni, statul indelung in picioare sau la birou, portul pantofilor cu toc inalt, pozitia gresita in timpul mersului si alti factori de risc putand deteriora sanatatea acestor membre ale corpului mai rapid decat te astepti cand inca esti tanara si boala nu iti da pe moment tarcoale.
 
Exercitiile la sala sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea armonioasa a musculaturii picioarelor si intarirea sistemului osos, astfel de exercitii practicate regulat ajutand nespus de mult o femeie sa isi desfasoare intr-un ritm normal toate activitatile sale solicitante de peste zi. Multe dintre aceste exercitii pot fi practicate in siguranta si de acasa, iar o parte dintre ele vor necesita aparatura speciala prezenta in salile de fitness.
 
1. Ridicari pe varfuri din pozitia stand in picioare
 
Un exercitiu foarte simplu, dar si deosebit de eficient, ridicarile pe varfuri din stand in picioare sunt foarte utile pentru sanatatea articulatiilor gleznei si a muschilor din zona inferioara a piciorului si ajuta nespus de mult femeile care poarta regulat pantofi cu toc inalt. Exercitiul consta in pozitionarea verticala a trupului, cu picioarele usor departate si ridicarea ritmica pe varfurile picioarelor de cate 20 de ori pentru fiecare repriza. Se recomanda practicarea a 3 astfel de sedinte in fiecare zi, exercitiile putand fi practicate atat de acasa cat si la locul de munca.
 
2. Ridicari pe varfuri din sezand, cu sau fara greutate pe genunchi
 
Un exercitiu similar cu cel prezentat anterior, dar realizat din pozitia sezand pe scaun presupune ridicarea picioarelor pe varfuri fie fara greutate, fie cu greutate prin folosirea unui aparat special de la sala de fitness. Si acest exercitiu este foarte util atat pentru sanatatea gleznelor si a musculaturii piciorului cat si pentru intarirea musculaturii spatelui. Si in acest caz se recomanda practicarea a 3 sedinte zilnice, fiecare constand in 20 de ridicari pe varfuri din pozitia sezand.
 
3. Rularea talpii piciorului pe o minge de tenis sau un corp tubular
 
Functionand deopotriva ca un masaj reflexogen si ca un bun exercitiu pentru tonifierea articulatiilor gleznelor si a musculaturii pulpelor, rularea talpii piciorului pe o minge de tenis sau un recipient din sticla ori alt obiect de forma tubulara se realizeaza prin plasarea unei mingi de marimea unei mingi de tenis de camp sub talpa piciorului si rularea sa fara graba pe toata suprafata talpei piciorului prin miscari regulate din glezna. Alternativ, se poate apela la un recipient din sticla sau un alt obiect de forma apropiata care poate fi rulat timp de 2 minute pentru fiecare picior. Se pot realiza astfel de sedinte de mai multe ori pe zi, dar aceste exercitii sunt recomandate mai ales la finalul programului de lucru deoarece ajuta simtitor si la eliminarea stresului.
 
4. Exercitii cu rola de spuma pentru coapse si musculatura piciorului
 
Considerate de catre unii specialisti in fitness chiar mai eficiente decat exercitiile de stretching, exercitiile cu rola de spuma pentru coapse necesita initial prezenta unui intructor de fitness care sa va invete cum se realizeaza corect astfel de exercitii pentru o maxima eficienta. Exercitii cu rola de spuma pentru coapse si musculatura picioarelor stimuleaza eficient circulatia sangelui si ajuta simtitor la dezvoltarea armonioasa a musculaturii intregului picior. Exercitiile se practica de regula timp de 5 minute pentru fiecare picior, dar inca o data e recomandat sa le deprindeti corect de la intructorul de fitness pentru a invata cum sa le practicati si acasa cu maxima eficienta.
 
5. Exercitii pentru coapse cu coarda elastica din pozitia stand in picioare
 
Similare cu exercitiile facute cu extensorul pentru brate, exercitiile pentru coapse cu coarda elastica din pozitia stand in picioare se realizeaza cu ajutorul unor benzi elastice speciale care se fixeaza pe glezne si presupun ridicarea laterala a fiecarui picior din pozitia stand in picioare atat cat permite banda elastica. Este un exercitiu simplu, dar deosebit de eficient atat pentru dezvoltarea musculaturii coapselor cat si pentru intarirea articulatiilor gleznelor.
 
6. Scrie alfabetul cu laba piciorului
 
Un alt exercitiu foarte util pentru sanatatea gleznelor se realizeaza din pozitia asezat cand se flexeaza fiecare picior din genunchi dupa care se scrie in aer cu ajutorul labei piciorului fiecare litera a alfabetului fara a permite labei piciorului sa atinga podeaua. Este important sa se faca miscari mici, utilizand doar laba piciorului si glezna pentru a nu se forta in exces musculatura, acest exercitiu fiind util pentru mobilitatea crescuta a gleznei si fortifierea ligamentelor.
 
7. Impins la presa pentru picioare
 
Un exercitiu specific salilor de fitness, impinsul la presa din picioare se face din pozitia asezat, impingandu-se cu talpile picioarelor greutati adecvate pentru fiecare persoana in parte pentru a se stimula astfel intreaga musculatura a piciorului. Este un exercitiu foarte util pentru persoanele care petrec multa vreme la birou sau stand in picioare si merita facut un abonament lunar la sala de fitness pentru acest exercitiu si altele la fel de utile.
 
8. Extensii la aparat pentru picioare
 
Un alt set de exercitii facute la sala de fitness, extensiile la aparat pentru picioare intaresc atat musculatura coapselor cat si musculatura spatelui, astfel facandu-se mai usor fata atat statului indelung in picioare cat si portului pantofilor cu toc inalt.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu