Beauty quizz Frumusete

Creme FPS pentru o protectie completa tot anul

Creme FPS pentru o protectie completa tot anulProtectia solara corecta si completa este necesara in prezent poate mai mult decat in anii trecuti, statisticile alarmante care indica o crestere a nivelului radiatiilor ultraviolete tragand un serios semnal de alarma din acest punct de vedere si obligandu-ne practic sa luam masuri adecvate pentru a ne proteja tenul si pielea de efectele devastatoare ale radiatiilor solare.

O protectie corecta anti-radiatii nu presupune automat si o gaura mai mare in bugetul nostru, pe piata interna existand la ora actuala o oferta buna de produse cosmetice cu factor de protectie solara (FPS) optim care se comercializeaza la preturi rezonabile si pot fi utilizate pe perioade rezonabile de timp.

Chiar daca banii nu constituie o atat de mare problema, alegerea corecta a unei creme din gama FPS trebuie facuta fara graba si in cunostinta de cauza, unele persoane alegand, de exemplu, creme cu factor de protectie solara mai mare de 30 de unitati desi in cazul lor aparte o crema FPS de 15 unitati ar fi mai mult decat suficienta. Si reciproca este valabila, existand si persoane care au nevoie de creme FPS mai mari de 15 unitati, dar care le prefera totusi doar pe cele de 15 unitati.

Ca regula de baza, persoanele cu tenul mai deschis sau mai sensibil ar trebui sa aleaga o crema FPS cu factor de protectie cuprins intre 30 si 50 de unitati, iar persoanele cu tenul mai inchis, mai putin cele cu un ten sensibil, se pot limita la cremele FPS din gama 15-30 unitati. Suplimentar, factorul de protectie solara e bine sa se situeze in jurul a 30 de unitati sau si mai mult daca persoana care foloseste crema de protectie este expusa mai multa vreme peste zi actiunii razelor solare.

O alta regula de retinut pentru alegerea protectiei solare complete se refera la spectrul de radiatii solare pe care il poate bloca o crema din gama FPS, existand astfel pe piata creme care blocheaza doar radiatiile de tip UVA, considerate ca mai putin periculoase pentru sanatatea pielii si creme care blocheaza radiatiile de tip UVB, acestea fiind considerate de regula a fi deosebit de distrugatoare pentru piele si ten.

Oferta pietii de cosmetice include din fericire si creme din gama FPS care blocheaza ambele tipuri de radiatii amintite anterior pentru durata a cel putin 2 ore, pe eticheta acestor produse aparand in mod explicit specificatia UVA/UVB, un indiciu foarte clar ca este vorba despre o crema FPS care poate oferi protectie completa contra radiatiilor solare.

Recomandate prioritar sunt cremele FPS care pot bloca atat radiatiile UVA cat si cele UVB, acestea putand fi aplicate conform indicatiilor producatorului o data la 2-3 ore, in functie de cat de mult timp se petrece in aer liber cu pielea expusa actiunii razelor solare. Cantitatea de crema care se aplica pe pielea expusa variaza de la un produs la altul, existand astfel creme care pot oferi protectie ridicata chiar daca se aplica in strat mai subtire si creme care trebuie aplicate intr-un strat mai gros pentru o eficienta maxima.

Demn de retinut, cremele din gama FPS se aplica intotdeauna cu cel putin jumatate de ora inainte de a iesi din casa, aceste creme avand nevoie de acest interval de timp pentru a patrunde in straturile profunde ale pielii si a reusi asa sa ofere protectia solara garantata de producatorul lor. Separat de ten si buze, cremele FPS se aplica pe toate portiunile de piele expusa la soare, aici putand fi mentionate si gatul, umerii, ceafa si spatele, pieptul, urechile si, desigur, mainile si picioarele.

In sezonul rece, cremele solare se aplica la fel ca si in sezonul cald, dar acum se va folosi o cantitate mai mica de crema deoarece si portiunile de piele expusa vor fi mai reduse. Indiferent de sezon, cremele FPS nu se aplica doar o singura data pe zi ci va fi nevoie sa fie folosite de mai multe ori peste zi, producatorii seriosi oferind indicatii foarte clare pe acest subiect care includ atat frecventa aplicarilor cat si cantitatea optima de crema care trebuie folosita la o aplicare.

Nu in ultimul rand, pentru a mari eficienta cremelor din gama FPS, specialistii va recomanda sa purtati constant palarii sau alte accesorii care sa asigure o protectie suplimentara precum si ochelari de soare si chiar umbrele de soare care toate vor contribui din plin la atingerea obiectivului vizat de voi, respectiv o protectie solara corecta si completa nu doar in sezonul cald, dar si in sezonul rece.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu