Craciunul este momentul in care se reuneste toata familia in fata unei mese festive. Asa incat, aceasta masa trebuie sa se ridice la masura asteptarilor, atat prin decoratiuni, cat si prin modul de aranjare al platourilor, dar mai ales prin diversitatea felurilor servite. Cina de Craciun este in general in toate casele traditionala, in principal din preparate din porc. Astfel, pe langa nelipsitele fripturi sau carnati afumati, pe o masa de Craciun traditional romaneasca se gasesc neaparat sarmale, fie ele din foi de vita sau de varza murata. |
|
Sarmalute in foi de varza |
Sarmalute in foi de vita |
Pe langa felurile principale, de Craciun se servesc diferite preparate, aperitive, deasemenea pe baza de carne de porc, cum ar fi: leber, toba, sunculita. |
|
Sunculita |
Toba |
Deoarece mancarea din carne de porc este deosebit de grea, la masa de Craciun trebuie neaparat sa nu lipseasca si legume. Astfel, se obisnuieste sa se serveasca salata de vinete, zacusca si salata de muraturi, acestea fiind principalele preparate din legume de sezon. |
|
Salata de muraturi asortate |
Salata de vinete |
Adauga comentariu