Lifestyle Trucuri culinare

O masa de Craciun traditionala


Craciunul este
momentul in care se reuneste toata familia in fata unei
mese festive. Asa incat, aceasta masa trebuie sa se ridice
la masura asteptarilor, atat prin decoratiuni, cat si prin
modul de aranjare al platourilor, dar mai ales prin diversitatea
felurilor servite. Cina de Craciun este in general in toate
casele traditionala, in principal din preparate din porc.
Astfel, pe langa nelipsitele fripturi sau carnati afumati,
pe o masa de Craciun traditional romaneasca se gasesc neaparat
sarmale, fie ele din foi de vita sau de varza murata.

Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de vita
Pe langa felurile principale, de Craciun se servesc diferite
preparate, aperitive, deasemenea pe baza de carne de porc,
cum ar fi: leber, toba, sunculita.

Sunculita

Toba
Deoarece mancarea din carne de porc este deosebit de grea,
la masa de Craciun trebuie neaparat sa nu lipseasca si legume.
Astfel, se obisnuieste sa se serveasca salata de vinete,
zacusca si salata de muraturi, acestea fiind principalele
preparate din legume de sezon.

Salata de muraturi asortate

Salata de vinete

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu