Aperitive Gastronomie

Salata de vinete cu branza


Ingrediente
– 3 vinete
– 300 g de branza
– 4-5 linguri ulei
– sare
– 1 ceapta tocata
– masline

Mod de preparare
Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste
coaja si plesneste. Se curata de coaja, muind mereu degetele
in apa rece. Nu se lasa nici o firmitura de coaja de vinata.
Dupa ce au fost curatate se pun pe un fund de lemn putin
inclinat, ca sa se scurga. Se iau apoi la tocat, cu un
cutit de lemn, special pentru aceasta operatie. In lipsa
unui astfel de cutit se vor toca cu o lingura de lemn.
Se toaca bine apoi se pun intr-un castron, se toarna untdelemn
si se amesteca cu lingura de lemn.
Cu cat sant mai batute si cu cat au mai mult untdelemn,
cu atat pasta de vinete este mai buna. Se adauga apoi
si branza sfarmata si se amesteca usor. Dupa care se adauga
piper, dar si ceapa tocata foarte marunt si se amesteca
iar.
La final aceasta se aseaza in salatiera, se aplatizeaza
cu furculita, si se decoreaza cu masline.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu