Cartea de bucate Gastronomie

Placinta de spanac


Ingrediente
Umplutura – 1 kg spanac, 5 legaturi de marar, 5 cepe,
ulei, sare, piper, telemea.
Foile de placinta – 1 kg faina, 3 oua, pachet de unt,
sare.

Mod de preparare

Foile
de placinta

Puneti toate ingredientele intr-un bol, plus
adaugati si un pahar cu apa calduta, si amestecati pana
obtineti un aluat. Impartiti aluatul in patru si intindeti-le
in foi subtiri.

Pot insa fi folosite si foi de placinta cumparate
gata facute de la magazin.

Umplutura

Cepele se taie marunt si se pun intr-o tigaie incinsa
pana se prajesc. Taiati apoi spanacul si adaugati-l in
tigaie; presarati cu sare si piper. Treptat se adauga
mararul si telemeaua taiata marunt. Se lasa la foc in
jur de 15 minute.

Ungeti tava cu ulei, puneti cate o foaie de aluat peste
care adaugati umplutura, apoi acoperiti-o cu o a doua
foie de aluat si adaugati deasupra umplutura si tot asa
pana ce terminati cele 4 foi. Dupa ce ati terminat, se
adauga la cuptor pentru o ora la foc mic.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu