Lifestyle Trucuri culinare

Cum se fierb pastele?



Continuam seria de retete simple, sfaturi pentru bucatarii
incepatori. Am vazut ce trebuie sa facem ca sa obtine
un orez
fiert reusit
, acum trecem la alta mancare foarte populara,
si extrem de simplu de facut: pastele.

Iata deci cum se fierb pastele:

Se alege o oala mare, astfel incat sa avem multa apa deasupra
pastelor. Dimensiunea oalei va fi asadar in functie de
cate paste vrem sa pregatim.
Se pune apa la fiert, la foc iute. Se lasa astfel pana
da in clocot, moment in care adaugam pastele.
Le lasam apoi la foc mic-mediu, adaugind si sare in apa
dupa gust (putem presara si alte condimente de asemenea,
insa sarea este esentiala, pastele nefiind deobicei sarate).
Pastele se lasa aproximativ 10 minute (de cele mai multe
ori indicatii exacte sunt date si pe ambalajul lor). Pentru
paste al dente (putin mai tari) este recomandata lasarea
cu 1-2 minute mai putin pe foc.
Daca tineti la silueta si la sanatate, si ati ales pentru
paste
integrale
, recomandarea noastra este sa le lasati
cu 1 minut in plus, daca le doriti moi.
Pana exact in momentul servirii, pastele se lasa in apa
in care au fiert, pentru a nu se usca. Se amesteca cu
diferite sosuri!

Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu