Ingrediente
– 1 kg de faina
– 50 g drojdie
– 2 pahare lapte
– 200gr unt ulei sau margarina
– 5 oua
– 250gr zahar
– 1 lingura coaja de lamiae sau portocala rasa
– zahar vanilat, rom, putina sare
– un varf de cutit sare
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in
in lapta caldut.
Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar
si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja
de lamaie rasa, zaharul vanilat si romul si incepem sa amestecam
pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini sau de pereti
vasului.
Se adauga apoi treptat untul topit. Daca e prea tare aluatul
se poate adauga putin lapte.
Aluatul se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 1-3
ore.
Aluatul de cozonac se foloseste pentru diferite prajituri
traditionale:
Cozona cu nuca
Pasca umpluta
cu smanatana
Pasca umpluta
cu branza
etc
|
Adauga comentariu