Sanatate Sfaturi si sugestii

Nesuferitele migrene


Durerile de cap pot fi insuportabile, si au aparent un caracter incontrolabil, putind aparea atunci cand ziua este mai frumoasa, si tu esti mai lipsita de griji.

Migrenele sunt mult mai frecvente in randul femeilor decat la barbati, si cel mai adesea isi fac aparitia pentru prima data in jurul varstei de 20 de ani.

Desi este un subiect intens cercetat, un raspuns clar, o sursa de aparitie [entru aceste dureri de cap nu este gasita cu siguranta. Cercetatorii s-au pus insa de acord asupra unui motiv: mostenirea genetica joaca un rol important in aceasta privinta, astfel ca daca in copilarie ti-ai vazut mama suferind de migrene, este foarte probabil sa iti apara si tie.

Ce putem spune cu exactitate este ca persoanele care au migrene sunt foarte sensibile, ele percep altfel lumea din jur.
De exemplu, persoanele care nu se regasesc intr-o astfel de situatie percep ticaitul ceasului ca ceva normal, desi poate uneori usor deranjat, dar suportabil; in acelasi timp, o persoana cu o sensibilitate ridicata percepe ticaitul ceasului in permanenta, fiind deranjata de sunetul acestuia pe tot parcursul emiterii zgomotului. Astfel se poate trage concluzia ca factori precum stresul, o lumina sau zgomote puternice pot determina aparitia migrenei.

Uneori migrena poate fi insotita si de alte manifestari precum greata, varsaturi sau stari de lesin; netratata durerea poate dura intre patru ore si chiar 72 de ore.

Exista doua categorii de persoane care sufera de migrene: cele care sufera o migrena o data pe luna si cele care depasesc 4 dureri de cap pe luna.
Pentru prima categorie este recomandat o capsula de Nurofen pentru a depasi criza, in schimb pentru a doua categorie este necesara o vizita la medic pentru recomandarea tratamentului ideal pentru a diminua aceste crize (daca aveti mai multe crize pe luna nu luati medicamente fara aviz medical, ele putind agrava si mai mult boala, dind chiar si dependenta).

In schimb puteti incerca cateva din urmatoarele tratamente naturiste:
– comprese cu miere si iaurt in zona durerii;
– tineti picioarele intr-un lighean cu apa rece.
– masaj relaxant in zona pieptului, talpilor si zona capului.
– otet de mere: dupa ce il puneti la fiert cateva minute inhalati aburii.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu