Daca ati inceput sa folositi vase
din teflon, trebuie sa stiti anumite reguli in ce priveste
acest material pentru ai mentine calitatea dar si rezistenta
pentru o mai lunga perioada. Avantajul lor pune accent pe
faptul ca mancarurile pe care le pregatim nu se lipesc de
vasul folosit, se curata usor, scot o cantitate foarte mica
de fum fata de alte vase din inox si nu se ard foarte usor.
Durata de viata a unor astfel de produse ajunge pana la
3-4 ani, dupa care este recomandat ca acestea sa fi schimbate.
1. regula
de baza este ca atunci cand preparati orice gen de mancare
intr-un recipient de teflon sa nu folositi linguri sau orice
alte
ustensile pentru a mesteca compozitia care sa fie din fier/inox,
folositi numai materiale din lemn altfel riscati sa zgariati
si sa scurtati viata recipientelor noi cumparate;
2. pentru
curatarea lor folositi numai obiecte ce sunt compuse din
materiale foarte moi, precum buretii de bucatarie.
3. nu le curatati
cu granule tari precum cele continute de dero, tix, cenusa;
folositi numai detergenti lichizi.
4. totodata
se spala imediat dupa ce mancarea este terminata, cu apa
calduta, deoarece daca sunt puse fierbiti sub robinetul
cu apa rece riscati sa se crape.
5. atunci
cand va hotarati sa va puneti sortul si sa preparati ceva
apetisant si folositi vase din teflon, indiferent de fel
de mancare focul intotdeauna va fi la nivel mediu. La foc
mare, materialul se strica mult mai repede si poate chiar
degaja si compusi toxici.
6. daca observati
zgarieturi, crapaturi recomandat este ca vasul sa fie schimbat
cu altul nou, deoarece riscati ca particole mici din teflon
care se desprin din suprafetele afectate sa intre in mancare
pe care o preparati si cum pentru acest tip de vase se folosesc
diverse materiale uneori daunatoare riscati sa va imbolnaviti
cu usurinta.
7. niciodata
sa nu puneti de exemplu o tigaie goala pe foc asteptand
sa se incalzeaza ca apoi de abia sa turnati uleiul sau preparatele
pentru gatit. |
Adauga comentariu