Lifestyle Trucuri culinare

Cum sa iti pastrezi corect mancarea in frigider



Exista câteva reguli de aur care trebuie
respectate în ceea ce priveste depozitarea si pastrarea
alimentelor. Aceste norme tin de igiena, de sanatate,
de estetica, de bun simt pâna la urma.

Îti ofer câteva sfaturi care te vor ajuta
sa nu mai strâmbi niciodata din nas când deschizi
frigiderul:
– în primul rând este bine sa îl dezgheti,
sa îl cureti, sa îl aerisesti frecvent;
– pune alimentele în caserole cu capac pentru a
nu-si împrumuta reciproc mirosul; de exemplu: laptele,
smântâna, untul preiau cu usurinta izul celorlalte
alimente;
– foloseste servete de hârtie pentru a acoperi compartimentele
frigiderului (pentru ca în cazul în care se
prelinge ceva de undeva sa poti curata mai usor);
– foloseste fragmente de mangal pe ici pe colo, pentru
ca acest carbune are proprietatea de a absorbi toate mirosurile
neplacute; în acest sens, o solutie mai la îndemâna
este utilizarea unei canite cu otet sau cu cafea;
– nu pune în frigider mâncaruri fierbinti;
– ciocolata si brânza cu mucegai îsi pierd
calitatile la temperaturi scazute;
– nu depozita fructe, legume sau zarzavaturi nespalate
(pentru a evita introducerea împreuna cu ele a viermilor,
microbilor, agentilor patogeni);e de preferat sa le asezi
în caserole de plastic;
– nu pune în frigider conserve metalice desfacute,
daca nu ai epuizat continutul transfera-l într-un
vas de sticla cu capac;
– nu înghesui mai multe produse decât îti
permite spatiul;
– nu pune ouale pe usa (desi acolo pare a fi spatiul destinat
lor), deoarece se pot deteriora din cauza variatiilor
de temperatura; e de preferat sa le asezi în cofraje
sa le plasezi pe un raft în interior;
– maioneza si preparatele cu maioneza nu trebuie pastrate
mai mult de 24 de ore;
– pastreaza cafeaua (nepreparata) în frigider pentru
a-i pastra aroma pentru o perioada mai îndelungata;
– pentru a mentine prospetimea pâinii tine-o în
congelator;

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu