Lifestyle Trucuri culinare

Trucuri in bucatarie



Lamaile: pentru a indeparta coaja de
pe lamai mai usor, acestea trebuia sa stea in jur de 15
minute in apa fierbinte.
Furnicile: daca furnicile va bantuie
prin/sub/dupa dulapuri si doresti sa le tii la cat o mai
mare distanta de bucataria ta este nevoie doar de cativa
catei de usturoi pe care sa ii pui in zonele cele mai
vizitate de micile insecte iar acestea nu vor mai pasi
pe acolo.
Merele: pentru a evita ca merele dupa
curatare sau taiere sa ia culoarea maronie stropeste-le
cu putina zeama de lamaie, astfel acestea vor arata proaspete
pentru un timp mai indelungat.
Banana: o pasta obtinuta prin farmitarea
acestora are un efect de calmare si racorire a pielea,
de aceea este foarte recomandat atunci cand suferi arsuri.
Decojirea oualelor: se face mult mai
usor daca inainte de a le pune la fiert faci o gaura in
ou cu ajutorul unui ac. Dupa fiebiere aceste pot fi decojite
cu usurinta.
Oua stricate: pentru a descoperi daca
ouale din frigider sau cele cumparate de la piata sunt
bune, aseaza-le intr-un bol cu apa si un varf de sare;
cele ce vor ramane pe fundul vasului sunt proaspete iar
cele care se ridica la suprafata sunt vechi si nerecomandate
consumului.
Vase arse: daca nu ai produsele necesare
in bucatarie pentru a putea curata vasele arse folositi
apa fierbinte si un burete de sarma, in doar cateva minute
dar si cu putina munca acestea vor fi ca noi.
Tarta de mere: pentru a mentine tartele
si nu numai, proaspete si pufoase invelitile bine in folie
de staniol.
Fundul de lemn: indiferent ca taiati
legume, carne si verdeturi intotdeauna sa folositi fundul
de lemn. Din cel de plastic pot sari mici aschii ce vor
ajunge cu usurinta in salate sau alte preparate. Totodata
nu cumparati funduri de lemn din supermarketuri in majoritatea
cazurilor sunt facute din bucati si la primele taieri
acestea se vor crapa, cautati funduri de lemn dintr-o
singura bucata de lemn pe care le gasiti la comerciantii
din piete.
Usturoi: daca alegeti sa faci o pasta
din usturoi pentru friptura si vrei sa domolesti putin
gustul iute al acestuia, adaugati ori sos de rosii/smantana
sau maioneza, oricare dintre aceste produse vor potoli
focul din pasta si ii vor oferi un gust aromatic.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu