Lifestyle Trucuri culinare

Cutitele ideale



Un cutit iti poate fi cel mai bun prieten in timpul pregatirii
diferitelor preparate sau poate provoca rani serioase,
dar totul depinde de propria indemanare dar si de atentia
pe care i-o acorzi. Cumpara cutite de calitate, care nu
au crapaturi, in special in zona in care se uneste lama
cu manerul. Recunosti un cutit bun dupa faptul ca trebuie
sa aiba greutate si sa fie solid.

Tipuri de cutite:
A. Cutitul bucatarului; este
cel mai mare cutit din bucatarie, care are o lama lunga
de pana la 10 cm. Alegeti un cutit pe care il simtiti
bine si in echilibru in propria ta mana. Cutitul trebuie
sa se intinda pana in interiorul manerului cel putin pana
la jumatatea lui daca nu chiar pana la capat pentru ai
oferi o buna stabilitate, greutate si durabilitate.
B. Cutitul briceag; are o lungime nu
foarte mare, este un cutit de marimi mici si usor de utilizat
de aceea este si cel mai folosit din bucataurie. Este
ideal pentru curatarea si tairea fructelor si legumelor,
sau a oricaror alte mici obiecte sau te ajuta sa curati
de exemplu merele care au zone stricate sau cartofi.
C. Cutitul utilitar; acest cutit este
mai lung decat cutitul briceag si mai mic decat cutitul
bucatarului. Este deseori numit si cutitul de sandwich
deoarece are lungimea ideala pentru a taia carnea si branzeturile
speciale pentru taierea si preparea rapida.
D. Cutitul flexibil; este un cutit lung,
cu lama subtire si putin curbata, este facut dintr-un
material ce ii ofera o consitutie foarte flexibila de
aceea lama sa se poate indoi cu usurinta. Folosite adesea
pentru taierea mezelurilor.
E. Cutitul de paine; le recunoasteti
imediat dupa lama zimtuita, este ideal pentru a taia produsele
fainoase fie de la painea obisnuita de la brutarie, pana
la cea facute in casa, la cozonaci si pandispanuri sau
la foile pregatite pentru prajituri.

Cutitele sunt facute din diferite tipuri de materiale.
Cutitele din otel inoxidabil sunt cele mai expresive si
cu o durabilitate mai lunga. Acestea din pacate vor trebui
ascutite la o anumita perioada de timp deoarece is pierd
puterea de taiere. Cutitele din ceramica sunt destul de
noi pe piata si nu prea utilizate, in schimb aceste nu
trebuie ascutite pentru o lunga perioada de timp iar cand
va veni momentul unei astfel de operatiuni trebuie duse
la un specialist. Daca va hotarati sa aveti cutite din
ceramica atunci trebuie sa cumparati si un fund din ceramica
pentru taierea diferitelor produse si nu trebuie sa taiati
pe funduri din plastic, sticla sau lemn doarece va trece
prin aceasta, asa de tare pot taia aceste tipuri de lame.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu