Lifestyle Trucuri culinare

Sezonul gratarelor



Vara e aici si noi vom invada spatiile verzi cat
de curand iar mirosul de mici si frigarui vor umple atmosfera.
In randurile de mai jos vom impartasi cateva puncte ce
trebuie indeplinite pentru un gratar perfect.

Cumparaturi
Cand mergi la cumparaturile pentru gratar achizitionati
carnea la sfarsit. Daca ai masina nu pune carnea cu toate
celelalte alimente si asez-o intr-un loc cat mai racoros
deoarece la temperaturi ridicate bacteriile apar foarte
rapid. Cel mult o ora trebuie tinuta carnea la temperaturi
mari alfel poate produce toxine ce se vor mentine active
chiar daca carnea va fi rumenita pe gratar. Pune produsele
din carne in cutia frigorifica, in cazul in care nu ai,
atunci imediat ce ajungi la picnic incearca sa pui produsele
la umbra si pentru a mentine o temperatura cat mai constanta
aseaza sticlele de bere, suc sau apa in jurul lor.

Pregatiri
– inainte de a pune carnea pe gratar asigura-te ca sa
dezghetat foarte bine altfel risti ca acestea sa nu se
prajeasca in mod egal iar eventualele bacterii care pot
sa apara sa nu fie omorate in totalitate.
– gratarul trebuie sa fie bine spalat dupa fiecare iesire
si sters bine cu un prosop.
– marineaza carnea bine inainte de a fi asezata pe gratarul
incins si presareaza cu toate picanteriile dorite.
– mainile nespalate sunt principala cauza a bolilor determinate
de mancare. Spala-te cat mai des mainile la gratar cu
apa calduta inainte de a atinge produsele.

La gratar
– incalzeste bine gratarul inainte de a pune carnea pentru
a ucide orice micro-organism ce s-ar mai gasi.
– pentru fiecare carne in parte, de exemplu daca este
din pui sau de porc se va folosi alta ustensila pentru
a verifica daca sunt bine rumenite iar daca folosesti
doar una singura atunci trebuie spalata cat mai des cu
apa calda.
– prajeste carnea direct la gratar, nu cumva sa prajesti
doar partial (sau in sange) acasa si apoi din nou la gratar,
deoarece astfel bacteriile supravietuiesc se multiplica
pana la un punct de la care chiar daca le prajesti din
nou nu va mai conta.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu