Tocmai am descoperit ca am mai multe termometre
in bucatarie decat ma asteptatam: termometru pentru frigider,
doua termometre pentru cuptor, un termometru instant digital
si unul de camera. Adevarul este ca sunt utile deoarece
nici un gadget nu este mai bun ca termometrul, mai ales
cand vine vorba de coptul unui preparat mai pretentios.
Pentru a mentine mancarea o perioada mai mare de timp
in siguranta, ea trebuie mentinuta sub 4 grade C. Asta
inseamna ca temperatura din frigiderul tau trebuie sa
fie sub 4C. Exista spatii din frigider care sunt mai calde
si alte mai reci, partea de sub congelator are temperaturi
mai scazute decat in spatiul de jos al frigiderului. Un
frigider aglomerat nu este recomandat pentru mentinerea
produselor la o temperatura constanta deoarece aglomeratia
de pe rafturi determina ca aerul sa nu mai circule cum
trebuie si in anumite zone sa nu ajunga suficient. In
congelator trebuie sa fie -18C.
Am doua termometre de cuptor deoarece in primul nu aveam
siguranta, asa ca am mai cumparat unul (recomand pe cele
din tub de sticla – sunt mai sigure). Sa ai un termometru
bun este ideal atunci cand coci ceva la tava, inclusiv
carne, sau alte bunatati, sunt foarte utile pentru a sti
exact ce termperatura are cuptorul, astfel daca vrei sa
se faca mai repede sau mai usor vei sti exact cu cat sa
cobori sau sa urci temperatura. In plus, multe retete
precizeaza doar: se lasa la copt 10 minute la …grade
celsius. Plus am si o telecomanda care ma anunta atunci
cand cuptorul a depasit o anumita temperatura – asa imi
dau seama cate minute trebuie sa mai las biscuitii pana
pot sa-i scot de la cuptor.
Sa cunosti temperatura din bucatarie este de mare ajutor
mai ales atunci cand se coace painea (sau cozonacii de
Craciun). De exemplu: cand camera este rece atunci trebuie
sa pun aluatul sa creasca intr-un loc mai cald, iar cand
camera este prea incalzita atunci trebuie sa pun aluatul
intr-un loc mai racoros.
|
Adauga comentariu