Lifestyle Trucuri culinare

Porumb fiert



Nu exista vara fara o portie de porumb fiert doar
nu degeaba culoarea lui este ca a soarelui ce ne ispiteste.
Fie la un gratar sau doar duminica in familie acestia
nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, sunt gustosi, moi
si numai buni de rontait. Este adevarat nu ne ajuta deloc
in a mentine sau a obtine un trup de invidiat, dar totusi
nimeni nu vei consuma in cantitati impresionabile: un
stiulete este mai mult decat suficient pentru a iti potoli
pofta si foamea.

Porumbul proaspat pentru fiert se cumpara de la piata,
insa trebuie sa fii atenta pentru a verifica daca sunt
buni: desfa un pic porumbul de panusi atat cat sa ajungi
la graunte si apasa cu unghia pe el; daca este moale inseamna
ca porumbul este numai bun de preparat si va fierbe repede,
in schimb daca este tare atunci nu-l cumpara pentru nu
este pentru gatit.

Daca insa ne hotaram sa-i pregatim, atunci trebuie sa-i
curatam bine de panusi, o parte din acesti panusi se pun
pe fundul oalei, peste care se aseaza stiuletii de porumb,
pe care ii acoperim cu un alt strat de panusi dupa care
turnam apa pana ii acoperim de tot. Se lasa la fiert jumatate
de ora dupa care ii poti unge fie cu putin unt sau smantana,
iar daca ii preferi simpli atunci un varf de sare este
mai mult decat suficient.

Pentru a nu te frige la degete se gasesc in comert un
fel de pioneze mai mari ce se pot pune la capetele porumbului.

O data fiert, poti prepara mai multe din porumb: fie
chiftele sau porumb fiert cu lapte pentru cei mai mici,
sau copt la gratar pentru a te duce pe taramul amintirilor
din copilarie, fie salata de porumb fiert cu maioneza
si telemea – toate sunt delicioase.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu