Pentru cei mai multi dintre noi a manca melci, broaste,
serpi, caracatite nu ni se pare nici pe departe ceva extrem
de atragator. Totusi pentru ca avem o singura viata, avem
datoria (numai in cazul in care dorim) sa gustam macar o
data din aceste asa-zise delicatese. Iar in cazul in care
nu alegi sa mergi la un restaurant pentru a incerca asa
ceva si vrei sa le pregatesti chiar tu, atunci o sa va venim
in ajutor prezentandu-va regulile de baza in ce priveste
gatitul melcilor.
Etape:
– melcii trebuie spalati in trei ape, pentru a fi siguri
ca au fost foarte bine curatati;
– se pun la fiert impreuna cu o legatura de zarzavat si
de usturoi pentru a indeparta alte impuritati dar si pentru
a scapa de acel miros nu prea placut; nu uita, acestia
se pun la fiert intregi adica cu tot cu cochilia in care
ei se ascund.
– apa trebuie sa fie foarte fierbinte inainte de a-i pune
la foc, aproape sa dea in clocot si nu uita sa adaugi
si o lingura de sare.
– dupa ce au fiert, acestia se scot din cochilie cu ajutorul
unei furculite sau a oricarui alt obiect mai ascutit.
– dupa ce acestia au fost scosi o sa vedeti o portiune
neagra a corpului (viscerele) ce trebuie indepartata.
– carnea va trebui frecata foarte bine cu sare deoarece
mucozitatile de pe corpul lor se duc greu
si daca nu aveti grija sa le indepartati atunci riscati
ca cina sa aiba un gust foarte
amar.
– ultima etapa consta intr-o buna clatire a carnii si
rasfoirea cartilor de bucate pentru
a vedea cum doriti sa ii preparati.
Melcii pot fi prajiti in unt, se poate face chiar si melci
umpluti unde o sa va puteti
folosi de propria lor cochilie cu un aspect vizual deosebit.
Dar nu trebuie sa uitam
un lucru foarte important, melcii nu contin colesterol,
astfel incat sunt foarte sanatosi pentru propriul nostru
trup. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca
melcii se cumpara de la ferme ce se ocupa special cu cresterea
lor aceasta varianta fiind mult mai sigura pentru propria
noastra sanatate.
|
Adauga comentariu