Retete dietetice Sanatate

Ciuperci cu maioneza, aperitiv sanatos

DISABLE_WORD_ADS=1;

Ciuperci cu maioneza

Permiteti-mi sa va prezint o reteta cu care tatal meu ne-a cucerit la masa de Paste: salata de ciuperci pleurotus cu maioneza. Ti-o recomand si tie în momentul în care vrei sa adaugi ceva inedit si foarte gustos la mesele tale festive si nu numai. Daca esti la dieta foloseste maioneza vegetala, daca nu, creeaza reteta asa cum o vei descoperi mai jos.

Ai nevoie de: 500g ciuperci pleurotus, 2-3 linguri maioneza, o lingura smântâna, o jumatate de lamâie, 2 fire de usturoi verde, patrunjel verde, sare, piper, o lingura de otet, apa.

De obicei ciupercile nu se curata, este suficient sa le speli foarte bine, dar pentru ca salata sa fie foarte fina îti recomand sa te înarmezi cu rabdare si sa îndepartezi pielita de pe palarii. Dupa care, le speli bine si le pui la fiert cu apa si cu lingura de otet. Dupa ce au fiert bine (avantajul acestor ciuperci este ca nu se pot face terci) scurge-le bine, lasa-le la racit si taie-le fâsii.

Separat prepara o maioneza cu ou, mustar si ulei si adauga în ea o lingura de smântâna. Spala si toaca marunt usturoiul verde si patrunjelul.

Amesteca ciupercile cu maioneza si verdeata si stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamâie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, pune totul într-un bol frumos si orneaz-o cu o ploaie de patrunjel. Pofta buna!

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu