Cele mai expuse locuri din bucatarie unde se pot dezvolta bacteriile sunt chiar locurile unde preparam mancarea. De aceea este necesar sa le curatam pe acestea, mai ales, in mod repetat si respectand anumite reguli simple si clare. A te spala pe maini, de exemplu, inainte de incepe sa gatesti este un lucru stiut de oricine insa putini mai stiu si faptul ca, daca intr-adevar vrei sa gatesti ca la carte trebuie sa te speli cu apa calduta si sapun nu doar timp de 10-15 secunde ci chiar si 1-2 minute deoarece mainile noastre sunt pline de tot felul de bacterii pe care le mai imputinam atunci cand ne spalam indelung si meticulos pe maini.
Toate suprafetele folosite la taiat si procesat alimentele trebuie spalate din nou cu apa calduta si detergent de vase si apoi bine clatite chiar daca noi le-am mai spalat bine anterior. In special carnea, dar si alte produse animale favorizeaza aparitia unor bacterii pe suprafetele de taiat/tocat care nu dispar atat de usor prin simpla spalare atenta a dispozitivelor folosite. La fel de bine curatati trebuie sa fie si buretii de bucatarie, si acestia cu risc mare de contaminare. Spalati-i pe indelete sau dati-i putin la microunde inainte de a-i utiliza. Daca aveti insa o masina de spalat vase e si mai bine deoarece aici puteti curata si buretii de bucatarie nu doar vasele.
Chiuveta este des folosita la gatit deci dezinfectati-o cat mai des cu solutii de curatat speciale, destul de usor de gasit in comert. O data la doua luni trebuie curatat si canalul de scurgere, care se incarca cu timpul cu o multime de bacterii si resturi mai greu de eliminat. Chemati pentru aceasta un profesionist care va va arata cum trebuie procedat cat mai sigur. In ce priveste ustensilele de gatit d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu