Sanatate Sfaturi si sugestii

Atentie la toxinele din fasole!

Atentie la toxinele din fasole!
Putandu-se dezvolta in toate soiurile de fasole, agentul toxic numit fitohemaglutinin este mai prezent in cazul fasolei rosii decat in alte cazuri, nivelurile sale reducandu-se totusi simtitor prin fierbere indelungata. De aceea este bine nu doar sa fierbem fasolea, si nu doar cea rosie, atat cat trebuie, dar sa si schimbam mai multe ape.

Prin fierberea si spalarea fasolei pusa la fiert in mai multe ape reusim sa scadem concentratiile de toxina din aceasta leguma la cote satisfacatoare si putem astfel sa ne bucuram de o masa pe cinste fara a ne mai teme de nimic. Unele persoane insa sunt mai grabite sau prefera sa nu mai schimbe apa pusa la fiert si acestia risca sa sufere de grave indigestii.

Simptomele intoxicarii cu fitohemagluti…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu