Multi dintre noi inca mai credem ca tot ceea ce poti cumpara in comertul civilizat este si sanatos si sigur din punct de vedere al calitatii, dar acest lucru este contrazis de avalansa de noi cazuri de afectiuni si boli cronice pe fond alimentar care ne-au invadat vietile in ultima decada. Mai ales in lumea asa-zis dezvoltata, din care face parte de acum si Romania, te ingrozesti cand vezi statisticile la bolile de inima si alte boli vasculare precum si cele care privesc diabetul sau cancerul.
Lipsa de coerenta si determinare a autoritatilor din domeniul protectiei si sigurantei alimentelor contribuie si aceasta la aglomerarea pietei alimentare cu tot felul de produse macar suspecte daca nu de-a dreptul periculoase, care pot afecta in primul rand sanatatea copiilor si, in plan secundar, si pe aceea a adultilor. Se stie ca multi copii sa nasc in prezent cu un sistem imunitar slabit sau alte afectiuni genetice si sa le oferi acestora niste alimente pline de chimicale este un gest criminal pentru ca organismul lor nu va putea face fata prea multa vreme la asemenea produse asa-zis sigure.
Importurile de produse alimentare reprezinta un factor de risc pentru sanatatea noastra deloc de neglijat, iar daca in cazul produselor usor de depozitat, care fac fata cu bine conditiilor diferite de temperatura sau transportului, tot mai e cum mai e, ce sa ne facem insa cu alte produse, garantate ca sigure, dar totusi suspecte din cauza faptului ca se stie ca aceste produse sunt si usor perisabile, dar si ca nu este recomandat sa le zdruncini prea tare inainte de a ajunge la consumator.
Romanii cunosc pe propria piele ce se poate intampla atunci cand importurile de alimente nu sunt controlate strict din punct de vedere al calita…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu