Vitamina B12 este una dintre vitaminele din gama B care se remarca prin continutul sau de cobalt, dar si prin selectia restransa de alimente de unde poate fi extrasa in stare naturala. Carnea, ouale si lactatele sunt singurele produse care contin vitamina B12 si din aceasta cauza este bine sa se consume in mod frecvent macar o categorie din aceste produse enumerate mai sus pentru a se asigura un minimum necesar de vitamina B12.
Multi cercetatori au aratat in trecut faptul ca aceasta vitamina ar fi prezenta si in anumite plante de exceptie precum spirulina, algele marine, sau anumite produse din soia, dar intrucat nu se poate demonstra sigur faptul ca prin procesarea acestor alimente de catre organism s-ar putea asigura un aport util de vitamina B12, tot produsele de origine animala raman deocamdata sursele cele mai recomandate. Se stie, de exemplu,inclusiv de catre vegetarieni, faptul ca unele produse adresate lor exclusiv sunt fortificate si cu suplimente de vitamina B12 pentru ca altfel riscurile pentru sanatatea lor ar fi prea mari.
Vitamina B12 este necesara in organism pentru refacerea globulelor rosii, pentru sanatatea sistemului nervos precum si in procesele d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu