Fara un aport util de proteine sistemul nostru muscular nu s-ar putea reface atat de repede, mai ales dupa eforturile fizice intense pe care le presupun exercitiile fizice sau anumite activitati la locul de munca. Exista pentru asemenea situatii proteine care refac mai repede masa musculara si pot fi asimilate mai usor de catre organism si proteine care de asemenea contribuie la refacerea masei musculare, dar sunt asimilate mai greu de organism.
Pestele si fructele de mare – sunt produse bogate in proteine si sarace in grasimi. Astfel, de la aproximativ 4 creveti putem obtine circa 6 grame de proteine, carnea de ton si somon ne pot oferi o cantitate mai mare de proteine, iar produsele oceanice la conserva si acestea ne ofera proteine din belsug, dar nu la fel de multe ca in cazul pestelui si a fructelor de mare consumate de proaspete.
Carnea de vita, care nu este incarcata de grasimi, este si bogata in proteine, si cu grasimi destul de putine, oferind un aport similar de proteine cu cel pe care il obtinem din carnea de ton, foarte aproape de aporturile oferite prin carnea de vita. Carnea de porc sau de miel si acestea contin cantitati mari de proteine, ceva mai mici decat in cazul carnii de vita sau de ton.
Ouale si lactatele sunt excelente surse de proteine si de asemenea la indemana tuturor, nefiind atat de scumpe precum este carnea sau produsele din peste. Un simplu ou consumat la masa, alaturi de lapte degresat, branza de vaci degresata sau iaurt degresat vor oferi un aport foa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu