– Pentru a presara uniform cu faina tavile de copt si suprafetele de framantat puteti folosi si un ciur sau o sita.
– Atunci cand amestecati ingredientele intr-un recipient care nu are stabilitate plasati un prosop de bucatarie dedesubt si va veti face treaba mai usor.
– Ingredientele uscate dintr-o reteta, care trebuie amestecate bine, pot fi omogenizate si cu telul de bucatarie.
– Ingrediente de tipul untului, a laptelui sau ouale pentru copt trebuie lasate sa atinga temperatura camerei inainte de a fi folosite la gatit.
– Albusul de oua se bate mai usor daca adaugati si putina sare.
– Aluatul lasat la dospit poate fi incetinit prin plasare la frigider daca aveti activitati urgente de facut si nu mai puteti astepta sa creasca.
– Fructele pentru salata trebuie feliate imediat dupa ce le scoateti de la frigider intrucat treaba merge asa mai usor.
– Citricele se decojesc mai usor si au si mai mult suc daca le punem in apa clocotita timp de 1 minut.
– Puteti pastra coaja de la lamai si portocale pentru gatit pe mai multa vreme daca o dati prin razatoare si o puneti in pungi sigilate la frigider.
– Zeama de lamaie ajuta la regenerarea aspectului placut al celor mai multe dintre fructele si legumele pe care doriti sa le serviti fie crude fie in salate sau ca ingrediente la gatit.
<br …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu