Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi utile pentru vegetarieni

Sfaturi utile pentru vegetarieni
Este un adevar demonstrat faptul ca vegetarienii se bucura de o viata mai lunga si mai sanatoasa decat alte persoane si acest lucru se datoreaza in primul rand alimentatiei specifice, care permite un bun control al greutatii corporale, un nivel scazut al colesterolului si un risc mai mic de contractare a diabetului.

Multi dintre noi ne dorim de fapt sa adoptam un stil alimentar preponderent vegetarian, dar trecerea catre o asemenea dieta nu este chiar atat de usoara si avem nevoie si de o serie de recomandari utile pentru inceput, care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele cu succes.

Dintre sfaturile pe deplin functionale pe care le poate urma oricine isi doreste sa adopte un regim de viata vegetarian, putem apela si la cele din urmatoarea lista:

1. Pentru o mai clara intelegere atat a meniurilor vegetariene cat si a retetelor sanatoase care le compun, nu e deloc o idee rea sa vizitam pentru inceput restaurante sau cantine unde se prepara si mese pentru vegetarieni. Astfel vom sti din start daca mancarea este la fel de gustoasa si simplu de preparat ca si in cazul meniurilor obisnuite.

2. In continuare, este esential sa ne facem un grup de amici, vegetarieni cu experienta, de la care sa invatam cu timpul toate masurile alimentare bune care i-au ajutat si pe acestia, la randul lor, sa faca trecerea catre dieta vegetariana. Exista cluburi sau grupuri de intalnire pentru vegetarieni si de asemenea forumuri special destinate acestora, pe Internet.

3. Odata depasiti cu brio primii pasi, de tatonare a terenului, este important sa ne cream o filosofie de viata, care sa nu excluda fostii prieteni si cunostinte care practica in continuare o dieta pe baza de carne. Astfel nu ne vom instraina prea tare in plan social si ne vom putea bucura in pace de avantajele vegetarianismului fara a judeca pe nimeni sau a deveni antipatici prin valorile noi de viata, promovate prea agresiv.

4. Unul dintre marile pericole ale dietei vegetariene este repetitivitatea, adica se mai intampla sa ajungi sa iti displaca un asemenea regim alimentar deoarece gatesti mereu si mereu aceleasi retete. Nu este insa totul pierdut in asemenea situatie intrucat retetele vegetariene sunt de o mare diversitate si singurul lucru care trebuie facut acum este sa ne procuram retete noi, despre care stim sigur ca ne vor aduce un plus de gust si placere la mesele zilnice.

5. Exista pe parcursul anului si perioade in care organismul are nevoie de mai multe nutrimente, in special proteine…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu