Bucatarii buni, indiferent daca sunt maestri in arta culinara sau doar simpli amatori, sunt destul de rari, ei separandu-se de restul persoanelor printr-un talent deosebit si prin niste instincte specifice care le permit sa experimenteze cu succes la realizarea unor retete culinare variate.
Un bun bucatar va fi intotdeauna capabil sa incropeasca o masa delicioasa din te miri ce ingrediente pe cand bucatarii de duzina vor avea nevoie nu doar de ingrediente din belsug, dar si de putin noroc in tot ceea ce intreprind.
Sa vedem deci in continuare cam ce separa bucatarii de exceptie de restul persoanelor, analizand atat tehnicile culinare practicate de acestia cat si modalitatile in care isi selecteaza ingredientele si ustensilele de gatit:
– Un bun bucatar, mai intai de orice, va intelege din start reteta culinara, el fiind capabil sa vada mental nu doar toti pasii de urmat, dar si sa intuiasca rezultatul final, optand apoi sau nu pentru punerea in practica a retetei culinare vizate.
– Ustensilele folosite de un bucatar cu experienta nu sunt neaparat unele foarte complexe, dar ele se vor regasi intr-o gama completa in bucataria acestuia si vor putea fi utilizate cu maxima eficienta si usurinta. In plus, asemenea persoane se vor descurca fara probleme atat cu echipamente noi de gatit cat si cu altele de generatie mai veche.
– Orice bucatar priceput apeleaza constant la toate tehnicile de gatit si n…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu