Una dintre regulile de aur la asezarea mesei, indiferent de gradul sau de formalism, este gestionarea minutioasa a spatiului, care sa nu ofere la final impresia de aglomerat. Pentru fiecare loc de la masa trebuie rezervat deci un spatiu anume, delimitandu-se clar acestea intre ele.
La asezarea mesei, mai ales mijlocul mesei nu trebuie aglomerat, pentru a permite mesenilor sa converseze si sa serveasca preparatele in voie. De aceea, desertul, cafeaua sau fructele nu ar trebui aduse decat la final, atunci cand dimensiunile mesei nu permit asezarea lor din start.
Decoratiunile alese la asezarea mesei este bine sa fie plasate cu subtilitate atat direct pe fata de masa, fara a ocupa mult spatiu, cat si pe diferite piese de mobilier sau chiar peretii camerei unde se serveste masa.
O masa festiva presupune dispunerea tacamurilor in ordinea in care vor fi acestea folosite, dinspre exterior catre interior. Cele folosite la desert pot sau nu sa fie asezate de la bun inceput, iar paharele de asemenea pot aparea pe parcurs, obligatoriu fiind doar paharul pentru servit apa, in stanga, si cel de vin, in dreapta. Pentru economie de spatiu, servetelul (din material textil) poate fi plasat direct pe platoul d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu