Lifestyle Trucuri culinare

Evitati greselile frecvente de tip alimentar!

Evitati greselile frecvente de tip alimentar!
Din fericire pentru romani, incetul cu incetul multi dintre acestia, in special persoanele care pregatesc in mod regulat mesele zilnice, si-au dezvoltat bune instincte culinare, care ii ajuta sa selecteze corect produsele alimentare de pe piata si sa creeze, chiar si cu bani putini, meniuri echilibrate, bogate in nutrimente esentiale.

Din pacate insa, se pastreaza si in prezent in randul populatiei anumite mentalitati gresite referitor la prepararea si servirea meselor zilnice, care sunt cauzate mai putin de lipsa de informare si mai mult de sfaturile contradictorii ale specialistilor in nutritie, care promoveaza de-a valma tot felul de diete si produse alimentare la moda, fara a mai atrage atentia si asupra pericolelor pe care le pot aduce acestea in plan alimentar.

Una dintre cele mai periculoase conceptii cu privire la alimentatia zilnica este aceea promovata de bucatarii cu experienta, siguri pe sine, care refuza sa isi innoiasca tehnicile de gatit sau informatiile in plan nutritional. Acesti bucatari pot aduce multe deservicii persoanelor pentru care gatesc masa prin simplul refuz de a utiliza ingrediente ceva mai sarace in grasimi, de a reduce prajelile sau de a folosi mai rar faina alba, zaharul si sarea. Este deci necesar sa se tina pasul si cu recomandarile medicilor si sa se prepare mancarea in deplin acord cu normele de nutritie din prezent.

O alta greseala a multor romani este legata de aportul marit de carbohidrati la dieta. De zeci de ani romanii exagereaza din acest punct de vedere, optand mereu pentru mese bogate in carbohidrati, fara proteine, dar condimentate cu maiestrie, pentru a starni pofta de mancare. In Occident, lucrurile stau exact invers, acolo evitandu-se constant carbohidratii la dieta, de asemenea un factor negativ, si introducandu-se alimente bogate in proteine. O dieta echilibrata va presupune insa aportul egal de proteine si carbohidrati, adica 33 la suta proteine, 33 la suta carbohidrati si restul de 34 la suta grasimi si alte nutrimente necesare organismului nostru.

Controlul stiintific al portiilor la masa este un lucru dificil de realizat pentru fiecare familie de romani in parte din simplul motiv ca unii parinti ingaduie de obicei sa se consume mancare dupa bunul plac al fiecaruia, neexis…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu