Dietele asa-numit volumetrice propun o abordare mai simpla a problemelor legate de alimentatie incercand sa ocoleasca detaliile de natura stiintifica, destul de complexe si nu intotdeauna accesibile tuturor persoanelor si avansand ipoteza ca alimentele mari in volum, dar sarace in calorii sunt cele mai sanatoase pentru consumul zilnic.
O persoana care consuma in mod regulat cantitati aparent mari de alimente, care in realitate nu contin multe calorii, respectiv nu ofera un aport crescut de energie pentru organism va manca sanatos, conform principiilor promovate de dietele volumetrice, iar stresul generat de cresterile bruste in greutate sau alte probleme de natura alimentara poate fi astfel eliminat definitiv.
Alimentele de volum mare, dar care nu contin multe calorii se gasesc foarte usor si din belsug pe piata agro-alimentara de pretutindeni si este vorba aici in primul rand despre legume si zarzavaturi, fructe, peste, carne de pasare, carne de vita, oua, lactate si branzeturi degresate, paste fainoase usoare, condimente proaspete, paine si cereale integrale si multe alte produse de obicei naturale sau foarte putin procesate.
Pentru persoanele aflate la o dieta de tip volumetric nu va fi dificil nici sa isi extraga nutrimentele necesare organismului din hrana zilnica deoarece astfel de alimente contin, e drept, putine calorii, dar sunt si incarcate de obicei cu minerale, vitamine si alte substante de maxima utilitate pentru sanatate. Portiile la masa trebuie bineinteles supravegheate, dar nu foarte strict, iar gustarile dintre mese vor fi formate din alimente similare cu cele consumate la mesele principale.
Singura problema pe care o pot prezenta dietele volumetrice este aportul de grasimi ascunse, care poate da cu totul peste cap bunul mers al lucrurilor, iar aici va fi vorba despre uleiul vegetal introdus peste mas…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu