Gatitul de calitate este adesea influentat de diferiti factori, cei mai importanti fiind temperaturile si prospetimea alimentelor. Tipul de alimente folosite apoi la gatit, marimea si forma lor vor ridica alte probleme, care insa mai toate se pot rezolva in prezent gratie dispozitivelor si ustensilelor de gatit moderne.
In ce priveste insa cunoasterea temperaturilor optime pentru gatit si mentinerea lor la un nivel constant, lucrurile nu mai sunt atat de facile, mai mereu gospodinele plangandu-se fie de calitatea slaba a cuptorului de aragaz, fie de flacara prea puternica a ochiului de aragaz. Termometrul de bucatarie poate ajuta foarte mult in asemenea situatii, dar nu va fi de ajuns pentru un gatit de calitate.
Mai utile pentru prepararea alimentelor in cele mai bune conditii sunt noile termometre digitale lansate recent si pe piata din Romania, care permit citirea instantanee a temperaturilor pe durata gatitului, putandu-se face la nevoie citiri chiar si din 10 in 10 secunde daca este cazul. Termometrele digitale rezista la temperaturi foarte ridicate, pot fi introduse atat in lichide cat si in solide si au o mare precizie a masuratorilor.
In afara de uzul unui termometru digital, toti bucatarii trebuie sa fie bine informati asupra temperaturilor optime pentru prepararea diverselor categorii de alimente, si va oferim in continuare o lista de unde sa va inspirati la prepararea felurilor de manca…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu