Sanatate Sfaturi si sugestii

Masuri alimentare pentru cresterea fertilitatii

Masuri alimentare pentru cresterea fertilitatii
Desi unele femei vor da neincrezatoare din cap, este dovedit stiintific faptul ca dietele pentru cresterea fertilitatii ofera niste certe avantaje pentru ameliorarea problemelor generate de ovulatia inconstanta (oligoovulatie), o cauza majora a infertilitatii la femei.

Medicii au aratat astfel in trecut cum o serie de masuri alimentare simple pot favoriza procreatia la fel de facil ca si cele mai moderne tratamente de fertilitate, fiind de ajuns sa fie adoptata si respectata strict o dieta de acest tip pentru a se inregistra niste rezultate deosebite in relativ scurta vreme.

Carbohidratii complecsi din cerealele integrale sunt esentiali la o dieta de fertilitate, ei inlocuind pastele fainoase sau alte produse rafinate, iar grasimile mononesaturate din uleiul de masline, avocado sau nuci primeaza intotdeauna in fata grasimilor saturate si in special a grasimilor trans din alimentele procesate.

Surprinzator, dar medicii recomanda femeilor pentru atingerea unui bun nivel de fertilitate proteinele vegetale in primul rand si nu cele animale in parte pentru ca acestea nu contribuie cu mult la cresterea in greutate si in parte pentru prezenta fibrelor alimentare in legumele bogate in astfel de proteine. Carnea de peste insa nu trebuie sa lipseasca de la o dieta de fertilitate si nici ouale, lactatele si branzeturile.

Dintre fructe, citricele ar fi bine sa se introduca zilnic la dieta, ele furnizand cantitati utile de acid folic. Antioxidantii din fructele de padure, unele legume si seminte protejeaza organismul impotriva factorilor diversi de poluare, iar zincul si alte minerale vor oferi un teren…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu