O forma revolutionara de tratament cosmetic, mezoterapia tinteste tratarea celulitei la femei si nu presupune apelul la metodele chirurgicale traditionale ci se incearca dizolvarea celulitei prin injectarea de substante naturale cu rol in ruperea lantului de grasimi care creeaza celulita, ceea ce conduce eventual si la eliminarea tot pe cale naturala a tesuturilor moarte.
Mezoterapia nu trebuie confundata cu liposuctia, fiind o procedura mai putin invaziva, care nu creeaza un stres similar in organism. Concomitent cu distrugerea celulitei, aceleasi substante injectate in zonele afectate vor ajuta si la regenerarea si intinerirea pielii si la blocarea formarii de alte tesuturi grase care sa refaca celulita. Fiind vorba despre un tratament introdus destul de recent inca nu exista o cazuistica bogata care sa probeze si eficienta sa crescuta.
Mezoterapia poate fi folosita si pentru tratarea altor afectiuni precum acneea, artrita sau probleme ale articulatiilor. Injectiile aplicate in cadrul acestei proceduri contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea activitatii limfei, reducand riscul de aparitia a fibrozei si ameliorand efectele generate de celulita. Este blocat si procesul de depunere a straturilor de grasime, provocandu-se in acelasi timp eliminarea rezervelor de grasime deja formate.
Prin mezoterapie s-au obtinut rezultate bune si in corectarea problemelor legate de caderea parului sau alopecie, iar procedura folosita in acest caz se numeste mezolift. Problemele legate de ten, in afara acneei, pot fi tratate tot prin mezoterapie, aici discutandu-se despre terapia de mezolifting facial. Printr-un aport de antioxidanti si alte substante de intinerire tenul se reface apoi, disparand efectul ridurilor si a pielii uscate.
Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni ale inimii nu pot beneficia de mezoterapie in nici una dintre formele sale, iar femeile gravide trebuie sa se fereasca de aceste proceduri chiar daca au o stare de sanatate buna. Costurile unor asemenea tratamente sunt destul de ridicate si in Romania, iar in strainatate pot fi chiar foarte piperate. Nu este nevoie nici de internare si nici de alte masuri de repaus, pacientele putand sa isi reia la scurta vreme activitatea zilnica dupa ce au incheiat terapia cu injectii.
Studiile stiintifice inca se afla in plina desfasurare pentru a se descoperi toate aspectele legate de eficienta reala a mezoterapiei in tratarea celulitei si a altor afectiuni. Nu se stiu multe lucruri despre modul efectiv de dizolvare a tesuturilor de grasime si ce se intampla atunci cand sunt eliminate si de aceea se recomanda precautie in adoptarea unor asemenea tratamente pana ce comunitatea medicala isi va da definitiv avizul favorabil pentru utilizarea mezoterapiei pe scara mai larga.
foto Northfoto
Adauga comentariu